DESCOBRIMENT CIENTÍFIC

Els bolets al·lucinògens podrien millorar els símptomes de la depressió

Un estudi britànic apunta que provoquen canvis en el cervell que combaten l'apatia

zentauroepp376871 generico    hongos    setas alucinogenas    droga171013121249

zentauroepp376871 generico hongos setas alucinogenas droga171013121249 / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts

Els 'bolets màgics' podrien ressuscitar l'activitat dels circuits cerebrals coneguts com a clau en la depressió, segons un estudi que subratlla els beneficis terapèutics dels fàrmacs psicodèlics, que ja havien sigut provats per altres investigacions.

Investigadors de l'Imperial College London van utilitzar 'psilocybin', el component psicoactiu present en els bolets al·lucinògens, per tractar pacients amb depressió i van monitoritzar les seves funcions cerebrals, segons explica aquest divendres el diari britànic 'The Guardian'.

Els escàners van mostrar canvis en l'activitat cerebral que van ser associats pels científics amb significatives i duradores reduccions en els símptomes depressius, com la desgana o l'apatia. Les millores es mantenien, fins i tot, fins a cinc setmanes després del tractament, en pacients que no havien respost a la teràpia convencional.

Notícies relacionades

Robin Carhart-Harris, responsable de l'estudi científic, va apuntar que els pacients utilitzaven, a més, el terme "ressetejat" al descriure l'efecte dels bolets al seu cervell, tot i que va advertir que efectes similars es descriuen amb teràpies electroconvulsives.

Els investigadors consideren que l'ús del 'psilocybin' redueix el flux sanguini en àrees del cervell, com l'amígdala, una regió coneguda per la seva implicació en el processament de les respostes emocionals com l'estrès i la por. Per això, es plantegen testar un nou fàrmac basat en 'psilocybin' l'any que ve.