A la A-7

El camioner que va causar cinc morts a Múrcia anava drogat

El seu vehicle en va envestir altres que estaven en un embús i en l'accident també hi va haver 10 ferits, dels quals tres segueixen hospitalitzats

S’investiguen les causes de la col·lisió en cadena en què es van veure implicats 13 vehicles. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El conductor d'un camió detingut aquest dilluns a la tarda després d'envestir diversos vehicles a la A-7 a l'altura de Sangonera la Seca (Múrcia) i ocasionar cinc morts 10 ferits, tres d'ells greus, ha sigut posat en llibertat aquest dimarts pel jutge de guàrdia amb els càrrecs de conducció sota la influència de drogues, homicidi imprudent i lesions.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, el camioner queda en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer quinzenalment.

A més, l'autoritat judicial li ha retirat el carnet i als delictes citats se n'hi suma un contra la seguretat viària per conduir drogat, ja que instants després de l'accident els agents de la Guàrdia Civil de Trànsit li van fer un test de drogues en què va donar positiu.

L'empresa del conductor ha emès aquest matí un comunicat abans de saber la decisió judicial en què lamentava el que havia passat i assenyalava que el seu empleat estava dins de la jornada laboral habitual i havia complert els períodes de descans establerts.

Testimonis

Diversos testimonis de l'accident, que es va produir amb múltiples vehicles que estaven en un embús a la A-7 a Sangonera la Seca, han declarat que el camió circulava a gran velocitat i que no es va aturar quan va xocar contra el turisme en què van morir quatre membres d'una mateixa família d'Elx (Alacant).

Es va donar la circumstància que en la retenció just després d'aquest turisme hi havia un altre tràiler, de manera que al quedar atrapat entre els dos camions el cop va ser letal per al conductor d'un altre turisme que també estava en l'embús. 

Notícies relacionades

El sinistre es va produir aquest dilluns cap a les 18.30 hores a la A-7, coneguda com l'Autovia del Mediterrani, en direcció a Múrcia a l'altura del Camping de la Paz, sota el pont de l'autovia, i s'hi van veure involucrats dos camions, dues furgonetes i nou cotxes.

Tres persones segueixen hospitalitzades

Tres de les 10 persones que van resultar ferides continuen hospitalitzades, mentre que la resta han rebut l'alta o no van necessitar ser ingressades. En concret preocupa l'estat d'una noia de 17 anys politraumatitzada que segueix ingressada a l'Hospital Universitario Virgen del Arrixaca de Múrcia.