SE CELEBRA A MADRID

Ajornada la vuitena Gala Sida per la situació "d'incertesa" del país

Així ho acorden la fundació contra aquesta malaltia, Cifuentes i el director, Miguel Bosé

La campanya d'aquest any porta el títol 'Parlem de la sida'

Ajornada la vuitena Gala Sida per la situació "d'incertesa" del país

Zipi (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La vuitena edició de la Gala Sida, que s'havia de celebrar el 29 de novembre al WiZink Center de Madrid, ha sigut posposada "donada la situació excepcional i d'incertesa que viu el país". Així ho han acordat la Fundació Lluita contra la Sida juntament amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i el director de la Gala Sida, Miguel Bosé.

La Gala Sida va néixer a Barcelona, on va celebrar sis edicions, i aquest any s'havia de fer per segona vegada a Madrid. És un esdeveniment solidari que compta amb el suport de moltes empreses, institucions, mitjans de comunicació, societat civil i celebritats, i té com a objectiu recaptar fons per als projectes d'investigació de la fundació centrats en l'erradicació del VIH i la curació de la sida. 

A principis de juliol, la Gala va ser presentada a la Casa de Correus pel doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida juntament amb Cifuentes, Bosé i la que seria padrina d'aquesta edició, Mónica Naranjo.

Les set edicions anteriors de la Gala Sida han aconseguit crear una xarxa solidària amb personalitats de diferents àmbits i amb aquesta també es busca la conscienciació sobre la gravetat d'un problema que afecta cada vegada més els joves i que ha situat Espanya com el primer en nombre d'infeccions dins de l'Europa Occidental, malgrat que està a l'avantguarda de la investigació sobre la sida.

La Gala estaria presentada per Boris Izaguirre, amb Laura Sánchez com a conductora de l''streaming' que retransmetria l'arribada dels convidats a l'alfombra vermella.

Notícies relacionades

La campanya d'aquest any proposa que s'ha de "tornar a parlar de la sida", perquè és "un problema social que afecta a tothom, perquè els més joves no saben res sobre aquesta malaltia, perquè s'ha de perdre la por a fer-se les proves, perquè Espanya és líder en investigació, però també en noves infeccions a l'Europa Occidental i perquè la crueltat d'aquesta malaltia en altres llocs del món no es pot seguir tolerant".

Per això la campanya d'aquest any porta el títol 'Parlem de la sida' i el 'claim' 'Uneix-te a la lluita', amb què volen convidar a tothom a participar-hi parlant de la sida i fent aportacions econòmiques.