Congrés

Les ciutats refugi insten que es reubiquin refugiats a Espanya i es garanteixi la seva acollida digna

Recorden que el Govern es va comprometre el 2015 a reubicar un total de 17.337 persones

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

Un total de 17 municipis dels coneguts com 'ciutats refugi', aquelles que s'han ofert a acollir refugiats de Grècia i Itàlia, denunciaran aquest dimarts al Congrés l'incompliment del Govern en aquesta matèria i animaran els grups a presentar iniciatives conjuntes per exigir l'arribada d'aquestes persones a Espanya i garantir-los una acollida digna.

Precisament aquest dimarts venç oficialment el termini que la Unió Europea va atorgar a l'Executiu per complir el seu compromís, adquirit el 2015, de reubicar un total de 17.337 persones. Fins ara, n'han arribat 1.980.

És el tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, qui encapçalarà la delegació de representants municipals, que es reuniran al Congrés amb representants polítics dels grups parlamentaris. A la reunió assistiran regidors de Badalona, Cadis, Còrdova, Girona, Granada, la Corunya, Las Palmas, Madrid, Palma de Mallorca, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Tarragona, València i Saragossa.

Dificultats en la gestió

Segons han explicat els ajuntaments a través d'un comunicat, en la trobada també s'exposaran els impactes que té el sistema estatal d'asil en els serveis municipals i compartiran diferents iniciatives pròpies per atendre aquelles persones refugiades que no estan sent acollides pel programa estatal.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa és el resultat de la trobada que, el mes de juny passat, van realitzar una vintena de ciutats de tot Espanya a Barcelona per analitzar el paper dels municipis en la crisi de refugiats. En aquesta reunió, els municipis van manifestar "les dificultats de gestionar un fenomen sense recursos suficients i amb una falta de coordinació i d'informació evident per part del Govern central".

 Més notícies de Sabadell