Va passar el 2016

El judici per la violació grupal de Sant Fermí començarà el 13 de novembre

La denunciant haurà de declarar presencialment, però sense contacte visual amb els cinc acusats

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat.

Protesta a Pamplona després de la violació col·lectiva a una jove durant els Sanfermines de l’any passat. / VILLAR LOPEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El judici contra els cinc acusats per la suposada violació d'una noia madrilenya de 18 anys la matinada del 7 de juliol del 2016 a Pamplona començarà el 13 de novembre a les 10 hores.

En la resolució, contra la qual no es pot presentar recurs, la Secció Segona de l'Audiència de Navarra, el tribunal que jutjarà l'assumpte, rebutja la pretensió formulada pel Ministeri Fiscal, l'acusació particular i les accions populars -Govern de Navarra i Ajuntament de Pamplona- que la declaració testifical de la denunciant es practiqui mitjançant la utilització de mitjans tècnics que facin innecessària la seva presència a la sala de vistes, una petició a la qual s'oposaven els inculpats, informa Europa Press.

En aquest sentit, el tribunal, ponderant els interessos en conflicte, estima prevalent la seva declaració "presencial". Segons argumenta, la finalitat de protecció latent en la mesura que es pretén es pot aconseguir amb l'establiment d'altres mesures menys costoses.

D'aquesta manera, per evitar el contacte visual entre la denunciant i els processats durant la seva declaració, el tribunal sentenciador ha acordat que aquests segueixin el desenvolupament de l'interrogatori "des d'una altra sala i mitjançant videoconferència, garantint l'adequada comunicació amb els seus lletrats sempre que sigui necessària".

Notícies relacionades

En l'acte, els tres magistrats han rebutjat incorporar com a prova tot el material que tingui relació amb el contingut extret dels mòbilsdels processats, excepte els arxius i els continguts generats en aquests telèfons el mateix 7 de juliol del 2016 fins al moment en què aquests terminals van ser incautats per la policia amb motiu de les seves detencions.

"En conseqüència, no s'admet cap prova que guardi relació amb el contingut que es rebutja o amb les diligències derivades i/o practicades en relació amb el material exclòs", recalca el tribunal, que afegeix que el material probatori exclòs no guarda relació amb els fets que són objecte d'enjudiciament, i per tant no té conseqüència de pertinència, segons ha informat el TSJN.