Conflicte enquistat

Nova vaga d'examinadors de trànsit els dijous i els divendres d'aquest mes

Aquestes convocatòries se sumarien a les establertes per a tots els dilluns, dimarts i dimecres de setembre

zentauroepp39431300 madrid 24 07 2017 sociedad autoescuelas catalanas y madrile 170724142739

zentauroepp39431300 madrid 24 07 2017 sociedad autoescuelas catalanas y madrile 170724142739

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF)ha convocat els examinadors de trànsit a quatre noves jornades de vaga per als dijous i els divendres del que queda de setembre (tant per als dies 21 i 22 com el 28 i el 29), amb l'objectiu que "faci reaccionar la DGT" i se solucioni el conflicte.

"Entenem que és una situació especial, i desitgem que amb aquesta convocatòria de vaga la CSIF faci reaccionar la DGT i això comporti una sortida definitiva a un conflicte que no ha de continuar més enllà d'aquest setembre, ja que els únics perjudicats davant la insensibilitat d'aquesta Administració són els ciutadans, les empreses dependents de l'activitat pública de la DGT i els seus treballadors, els examinadors de la DGT", ha indicat el sindicat en un comunicat.

Aquestes noves dates de vaga convocades per la CSIF se sumarien a les actuals convocades per l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) per a tots els dilluns, dimarts i dimecres de setembre -la mateixa fórmula que ja es va utilitzar al juliol-.

Serveis mínims

El sindicat ha decidit convocar el col·lectiu per a aquestes noves jornades com a "suport actiu" al col·lectiu en unes reivindicacions que el sindicat considera "justes i reconegudes", així com per la "coacció" que ha suposat per part de la DGT l'amenaça de serveis mínims en una vaga d'un servei que, segons indica la CSIF, la mateixa Administració estima com a no essencial.

Notícies relacionades

Aquesta nova convocatòria es produeix en plena negociació salarial dels empleats públics en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat. Precisament, el motiu pel qual el col·lectiu examinador fa vaga és la petició del complement específic, de 250 euros.

"Entenem estèril i contraproduent l'allargament del conflicte i exigim una resposta de la DGT", reclama la CSIF, que considera que els administradors públics "no han de consentir aquest deteriorament dels serveis públics", i per tant han exigit a l'organisme de Trànsit una solució a les demandes d'aquests funcionaris.