Està controlada

Controlada la fuita d'un producte químic en una empresa de Mollet

L'origen podria ser el vessament d'un líquid no gasós

112

112

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per controlada la fuga d'un producte químic que s'ha produït aquest dijous al migdia a l'empresa KAO de Mollet del Vallès (Barcelona), segons ha informat en un comunicat.

Els equips d'emergències estan ventilant la planta, ja que la fuita que pot ser tòxica, i a més, s'ha produït una emanació de gasos que els Bombers de la Generalitat han neutralitzat diluint el producte amb aigua.

La fuga es pot haver produït per un barreja de productes químics que ha causat la formació d'una núvol tòxic que s'ha estancat sobre la planta.

Per aquesta raó, s'ha activat preventivament el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) al ser una empresa química de risc alt i per la possible afectació exterior i la proximitat a la població.

Notícies relacionades

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha assegurat que no hi ha hagut ferits i que, malgrat la proximitat amb les carreteres C-17 i C-33/P-7 i les vies ferroviàries de Rodalies, no ha tingut afectació, com tampoc a l'estació de tren Mollet-Sant Fost.

L'empresa ha donat l'avís a les 12.06 hores amb una trucada al telèfon d'emergències 112 i fins al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers, cinc patrulles de la Policia Local, tres dels Mossos i una ambulància del SEM.