FRONT PLUJÓS A CATALUNYA

Carrers inundats i cotxes atrapats per una intensa tempesta a Salou

La tromba d'aigua ha provocat la caiguda d'un mur al carrer Murillo que no ha causat danys personals

Dues persones caminen descalces per l’acumulació d’aigua a la zona de la plaça Europa de Salou / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN / Salou

La forta tempesta que ha descarregat aquesta nit sobre la costa de Tarragona ha sigut especialment problemàtica a Salou. La pluja ha inundat carrers i baixos de la població, ha deixat cotxes atrapats i ha ocasionat la caiguda d'un mur. No s'han hagut de lamentar danys personals.

Els principals problemes s'han concentrat en zones com la plaça Europa, on nombrosos vehicles s'han vist sorpresos per la tromba d'aigua i han quedat atrapats. "El cotxe se m'ha omplert d'aigua en un minut, no ens ho esperàvem i ens hem refugiat en comerços pròxims perquè no ens podíem ni moure", ha explicat una de les afectades, Marisol Navarrete, de Tarragona. Com ella, Sisco Vitrià relatava que l'aigua li ha entrat al cotxe i ha hagut de sortir "nedant amb l'aigua per sobre dels genolls". "Semblava un riu. Hem intentat passar ràpid, però ha sigut impossible", es lamentava aquest veí de Cervera.

La tromba d'aigua ha provocat que cedís un tram de 50 metres de mur d'un hotel del carrer Murillo. Aquest accident no ha provocat danys personals, però la paret, de dos metres d'altura, sí que ha ocasionat danys a quatre vehicles que estaven estacionats a la zona.

Els bombers han fet una quinzena de sortides i la policia local ha tallat el trànsit als carrers Barcelona -a l'altura del pas a nivell ferroviari- i Sol -al barri de Barenys- per acumulació d'aigua. Alguns carrers han quedat sense subministrament elèctric.

Notícies relacionades

La tempesta també ha tingut repercussions en la circulació de trens. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat després que la circulació de trens hagi quedat interrompuda entre Tarragona i Salou. Un total de quatre trens han estat aturats a les estacions durant més d'una hora fins que ha baixat el nivell de l'aigua.

L'estació meteorològica automàtica de Tarragona ha acumulat un total de 15,4 mm durant la tempesta, dels quals 11,5 mm han caigut només en 10 minuts, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.