Moren dues persones a l'estavellar-se un ultralleuger a Subirats

L'aparell s'ha incendiat per l'impacte en una zona de difícil accés i els ocupants han mort

Bombers a la serra de Crestabons, on s’ha estavellat l’ultralleuger.

Bombers a la serra de Crestabons, on s’ha estavellat l’ultralleuger. / Gemma Sanchez

1
Es llegeix en minuts

Dues persones han mort aquest dijous al matí a l'estavellar-se l'ultralleuger en què viatjaven a Subirats (Alt Penedès), concretament a la serra del Crestabocs. Encara que en un principi s'ha parlat només del pilot, els equips d'emergència ja parlen d'un segon ocupant de l'aparell també ha mort.

Segons els Bombers de la Generalitat, l'aparell s'ha incendiat a causa de l'impacte. L'avís de l'accident s'ha rebut a les 10.12 hores i fins al lloc s'hi han desplaçat set dotacions i un helicòpter amb efectius del Grae (Grup Actuacions Especials) i del GEM (Grup Emergències Mèdiques) de Bombers per treballar en les tasques d'extinció i d'excarceració d'un ocupant.

Notícies relacionades

El dispositiu s'ha completat amb tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i una ambulància i l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Malgrat que l'aparell ha caigut en una zona de difícil accés pròxima a la urbanització Muntanya Rodona, l'Ajuntament de Subirats ha informat que no hi ha cap perill pels habitants del nucli.

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat que es desplaçava cap a la base de Móra d'Ebre ha pogut confirmar l'accident i el posterior incendi de l'aparell. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut la trucada alertant d'aquest accident a les 10.12 hores del matí. Un cop ha entrat la trucada al 112, s'ha establert el protocol d'avís als cossos d'emergència pertinents.