cas estrany

Mor un nen de 8 anys i una dona és agredida en un assalt a Alacant

Dos individus amb la cara coberta van perpetrar l'atac en un pis d'Elda

zentauroepp39878802 gra007  elda  alicante   31 08 2017   agentes de la polic a 170831092900

zentauroepp39878802 gra007 elda alicante 31 08 2017 agentes de la polic a 170831092900 / Manuel Lorenzo

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero / València

Un nen de 8 anys va morir dimecres a la nit a la localitat alacantina d'Elda en un assalt {en què} dos homes van donar una pallissa i van lligar de mans l'actual nòvia del pare d'acollida, que és sordmuda i està embarassada de quatre mesos. El menor, que tenia diagnosticat autisme i patia altres patologies, no presentava signes externs d'agressions, i per això es desconeix encara si va ser assassinat i en quines circumstàncies va morir. La autòpsia serà clau per determinar què va passar però, de moment, totes les línies d'investigació estan obertes, encara que en una primera inspecció no hi havia indicis de robatori.

El succés es va produir al carrer del Quijote, un dels més cèntrics d'Elda. Segons sembla, dos individus amb la cara tapada, bé amb passamuntanyes o amb cascos de motos, van sorprendre el menor i la dona al portal o el replà de l'edifici quan tornaven a casa i {els} van fer entrar amb ells al pis, cosa que} justificaria que no hi hagués signes {d'haver forçat la porta.

Cap a les 21 hores de dimecres, una hora després de l'assalt, una veïna de l'immoble va sentir sorolls estranys, es va abocar a la porta i va veure el nen i a la dona a terra i va donar l'avís. Segons van explicar els familiars de la dona a la web {'Valle} de Elda', ella {els} va fer una vídeotrucada d'auxili que {els} va fer dirigir-se al domicili però no van arribar a temps d'impedir el tràgic desenllaç.

Aturada cardiorespiratòria

Quan van arribar al pis, els sanitaris no {van poder reanimar el noi, que} van trobar en aturada cardiorespiratòria, malgrat que van tractar de fer-{ho} durant gairebé una hora. La dona, que té uns 30 anys, estava emmordassada i {magullada} i patia un important xoc. L'equip d'emergències la va traslladar a l'Hospital Universitari Verge de la Salut de la localitat. Malgerat els seus problemes auditius, va poder donar a la policia detalls del que havia passat.

La seva família va desmentir que ella o el nen haguessin patit algun {tipus} d'agressió sexual com havia transcendit en un primer moment i va assegurar que les proves ginecològiques {a què va ser sotmesa descarten que el fetus hagi patit danys. Després de passar la nit al centre hospitalari, la dona va ser donada d'alta i es troba recuperant-se en un altre domicili.

El pare d'acollida del menor va arribar al pis quan ja {ho} havia fet la policia i encara que en va sortir emmanillat, segons es va saber després, va ser únicament perquè era l'única forma de reduir-{lo} davant la violenta reacció al conèixer la notícia. Els pares d'acollida estan separats i la mare, que es va personar a la vivenda poc després, també va haver de ser atesa al ser informada de la mort del menor.

Recerca de pistes

La policia va acordonar la zona i va estar fins ben entrada la matinada buscant pistes {tant} al pis com als voltants de la zona. Un dels primers objectius és esbrinar} si algun veí va veure els dos individus abans o després de l'assalt per tractar de tenir alguna pista per identificar-los. Un jutjat d'instrucció d'Elda s'ha fet càrrec del cas, que està sota secret de sumari.

Notícies relacionades

L'ajuntament de la localitat va decretar un dia de dol oficial per la mort del menor i va mantenir durant tota la jornada hissades a mig pal les banderes del consistori. Rubén Alfaro, alcalde de la localitat, va assegurar que Elda està commocionada pel succés i va posar a disposició de les famílies afectades tota l'ajuda que puguin oferir {tant} des del consistori com des de l'Institut Valencià de la {Dona}.

A més, va assegurar que els pares d'acollida del menor {mort} són persones normals i molt conegudes del poble i que no s'expliquen els motius que pot haver-hi rere aquesta acció. També van mostrar la seva confiança que} les forces de seguretat resoldran el crim.

Un jove paraatleta en acollida

El menor {mort} feia quatre anys que estava en acollida, patia autisme i necessitava una sèrie d'atencions especials, i formava part del club {SBR} Elda Para-Triatló. Els pares d'acollida del menor estaven separats des de feia un temps i sembla que estava vivint aquests dies al domicili patern al trobar-se en vacances escolars i no haver començat encara el col·legi. L'afició del nen era també la professió del seu pare d'acollida, exatleta i actualment entrenador nacional d'atletisme. Després d'haver exercit en alguns clubs de la comarca, havia creat fa un temps el seu propi grup d'entrenament i dirigia la carrera de diversos atletes en diferents disciplines. El pare va anar al pis directament des de les pistes on estava entrenant al rebre una trucada de la policia.