DENÚNCIA CIUTADANA

Hospitalitzats a Girona dos nens de 5 i 7 anys per consumir cocaïna

Els Mossos han detingut els pares per deixar la droga a l'abast dels seus fills

zentauroepp34440971 cocaina esnifar  esnifa 12718714   young woman snorting coca170829095447

zentauroepp34440971 cocaina esnifar esnifa 12718714 young woman snorting coca170829095447

1
Es llegeix en minuts

Dos nens de 5 i 7 anys de Cassà de la Selva estan ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona des de diumenge per intoxicació per cocaïna.

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, les primeres investigacions policials apunten que va ser un consum accidental ja que la substància estupefaent hauria estat a l'abast dels menors a casa seva.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la mare com a presumpta autora d'un delicte relacionat amb els drets i deures familiars, i avui dimarts està previst que el pare sigui interrogat pels agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona, que s'han fet càrrec del cas.

La intoxicació es va descobrir diumenge al matí gràcies a la propietària d'un bar de Cassà de la Selva on hi havia la mare i els dos nens. Els va observar una actitud que va considerar molt estranya i per això va decidir alertar el telèfon d'emergències 112, i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es va presentar al bar, va fer un primer reconeixement als nens i els va traslladar a l'hospital Trueta de Girona.

Evolució satisfactòria

Una vegada allà, se'ls van practicar diferents proves i es va detectar la presència de substàncies estupefaents, en concret de cocaïna, en poca quantitat.

Els investigadors van detenir la mare i van deixar sense efecte la detenció a l'espera que sigui citada pel jutge de guàrdia de Girona que porta el cas. Per la seva banda, està previst que el pare sigui interrogat avui pels agents a la Comissaria de Vista Alegre de Girona.

Notícies relacionades

Els dos nens, que evolucionen favorablement, de moment estan ingressats en planta a l'hospital Trueta i, segons fonts del centre sanitari, una vegada hagin transcorregut 36 hores en observació i hagin expulsat del seu organisme la droga podrien ser donats d'alta aquest mateix dimarts.

La policia ha posat el cas en coneixement de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que ha obert un expedient informatiu sobre la família i que, a l'espera que es resolgui, ha dictaminat que els menors quedin sota la custòdia d'una familiar.