Anar al contingut

DESTACATS DEL DIA

Els terroristes de Ripoll es creien "soldats de l'Estat Islàmic" i altres notícies que has de saber avui, en un minut

El Periódico / Barcelona

zentauroepp39766292 170822100448

periodico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) La cèl·lula de Ripoll volia atemptar contra icones de Barcelona. Els membres del grup terrorista es consideraven "soldats de l'Estat Islàmic", segons revela la interlocutòria del jutge Andreu, que va enviar dos dels detinguts a presó incondicional.


2) Els imams no passen comptes. Els religiosos islàmics no estan controlats per cap jerarquia ni registre a Espanya. L'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, mort a Alcanar, era el suposat cap de la cèl·lula dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Pregàries a la mesquita de Ripoll, dissabte passat. /AP / FRANCISCO SECO


3) El major Trapero té la paraula. El cap dels Mossos ha brillat com a comunicador després de la matança de la Rambla, precisament perquè ha reconegut el que no sabia. La seva popularitat va augmentar a les xarxes quan a un corresponsal que li va criticar que parlés en català el va acomiadar amb un "bueno, pues molt bé, pues adiós".

Josep Lluís Trapero compareix en roda de premsa. / AFP / LLUÍS GENÉ


4) Juana Rivas s'entrega i el jutge la deixa en llibertat provisional. La mare que va fugir de la justícia el 26 de juliol seguirà sent investigada per sostracció de menors i desobediència a l'autoritat.

Juana Rivas, aquest dimarts, al sortir dels jutjats de Granada on havia anat a declarar. / AFP / JORGE GUERRERO


5) El Barça, a qui han piratejat els comptes a Twitter aquesta matinadademandarà Neymar per incompliment de contracte. El club li reclama uns 40 milions d'euros.

0 Comentaris
cargando