POLÈMICA JUDICIAL

El PP, sobre Juana Rivas: "No ha estat ben" aconsellada

"Havia de comparèixer davant la justícia", diu Hernando

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP / Madrid

El portaveu del Partit Popular (PP) al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha afirmat aquest dijous 17 d'agost que Juana Rivas, la mare de Maracena (Granada) que eludeix una resolució judicial per no entregar-li els seus fills al seu exmarit, condemnat per maltractament, "havia d'assistir-hi sempre i comparèixer davant la justícia".

"Jo crec que, el moment, és sempre", ha manifestat Hernando en una entrevista concedida a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), al ser preguntat sobre si creu que és moment que Juana Rivas es presenti abans les autoritats després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi rebutjat el seu segon recurs d'empara per ser presentat amb "extemporaneïtat", això és, fora de termini.

A judici del portaveu del grup popular a la Cambra Baixa, Juana Rivas "no ha estat ben" aconsellada per els seus assessors legals. "El desacatament a l'autoritat judicial no és el camí per reivindicar els drets", ha advertit Hernando, alhora que ha insistit que entén la situació de Rivas "des del punt de vista humà".

No obstant, el dirigent del Partit Popular ha destacat la importància que Juana Rivas comparegui davant els tribunals i defensi "els seus drets i la seva veritat". "Si no, al final, acabes donant ales a la part contrària", ha assegurat.

Gestació subrogada

Notícies relacionades

Respecte a la regulació de la gestació subrogada a Espanya, Rafael Hernando ha declarat que la seva posició és la de les "resolucions" aprovades en el si del Congrés de PP i del programa electoral del partit "en què no anava aquesta mesura".

Per últim, el dirigent popular ha recordat que era un assumpte que es va debatre al Congrés del PP sense aconseguir una resolució favorable, per la qual cosa ha indicat que si hi ha membres de la formació que entenen que hi hauria d'haver llibertat de vot a aquest respecte, han de plantejar-ho davant el Comitè Executiu.