DESPRÉS DE LA MORT D'UN NOI

Lloret reclama els contractes de tots els vigilants de bars i discoteques

L'Ajuntament vol comprovar que els grans locals d'oci compleixen la normativa

zentauroepp3272294 lloret de mar  julio 2005 ambiente nocturno  botellon en ple170813141144

zentauroepp3272294 lloret de mar julio 2005 ambiente nocturno botellon en ple170813141144 / MARTA JORDI

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha requerit a 17 discoteques i bars musicals del municipi que aportin els contractes dels vigilants de seguretat. El consistori ha restringit la demanda només a aquests locals d'oci nocturn -i no a la cinquantena de què es va parlar inicialment- perquè són els que tenen un aforament superior a 500 persones i, segons estableix la llei, han de disposar de vigilants.

A més dels contractes, també se'ls requereix que aportin a l'ajuntament la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció (uns documents que, en la declaració de responsabilitat que van firmar al maig, van fer constar que tenien en ordre). Les discoteques i els bars musicals tenen ara 10 dies per entregar la documentació.

El consistori ha decidit fer aquest pas després del crim que va acabar amb la vida d'un turista italià de 22 anys a l'interior de la discoteca St. Trop, on es va evidenciar que el local, malgrat tenir nou controladors d'accés, no havia contractat cap vigilant.

Reobrir la discoteca St. Trop

Notícies relacionades

Lloret de Mar intensificarà el control als locals d'oci nocturn del municipi que estan obligats a tenir vigilants de seguretat i, en cas que l'ajuntament detecti algun incompliment de la normativa, l'alcalde Jaume Dulsat ja va anunciar que obririen expedients administratius als locals.

L'advocat de la discoteca St. Trop, Joaquim Boadas, afirma que va entregar aquest dimecres la documentació que li requeria l'ajuntament perquè el local pugui reobrir. Entre els escrits que es van aportar hi havia els contractes de dos vigilants de seguretat. El consistori està estudiant ara la documentació per veure si està tot en ordre abans d'emetre el decret de reobertura.