"Venia gent de tots costats, en estampida"

Els transeünts han reaccionat amb angoixa, crits i desesperació, abans de tancar-se en bars i comerços

fcasals39719205 turistas170817200436

fcasals39719205 turistas170817200436 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
V. V. L. / M. J. I. / Barcelona

Bruno encara estava atònit hores després de les escenes més impactants de persones corrent per mirar de salvar les seves vides. «Venien de tot arreu. Et deien que l’atac era a la Rambla, però arribaven grups corrent des de la zona de Portal de l’Àngel. I tu enmig de tot el caos, sense saber què pensar, què fer». 

    

Confusió, angoixa, crits i desesperació que es podien emportar qualsevol. A punt va estar de passar amb una família anglesa que era al costat  d’unes tanques a la plaça de la Vila de Madrid i es van veure sorpresos per la marabunta. 

    

«Han quedat immobilitzats entre la multitud i l’estructura de vidre. Hi ha hagut un moment en què no podien sortir, que temien per si mateixos i el pare ha decidit agafar el seu fill més petit i passar-lo aguantant-lo enlaire  a l’altre costat de la tanca com ha pogut», descriu Flavián. 

    

Notícies relacionades

«Tot han sigut corregudes amunt i avall. Crits i plors. Estampides de sobte que t’omplien el local amb més de 300 persones. Una autèntica bogeria. Ens ha costat una barbaritat calmar la gent, però a poc a poc ho hem anat aconseguint amb la informació que ens arribava a través dels mitjans de comunicació», explica  Shaim, cambrer del bar Living Barcelona. «¿300? ¡I moltes més! Ha sigut una autèntica bogeria, amb tants rumors, amb tanta por, amb la gent corrent desesperada», intervenia la seva companya Deiny.

Desallotjaments 

En fila índia i molts d’ells amb bosses plenes de la roba, els cosmètics i altres estris acabats de comprar anaven sortint a mitja tarda els clients que durant una hora o una hora i mitja havien estat retinguts als comerços de tota la zona, des del barri Gòtic fins al passeig de Gràcia. «Quan ens han arribat els rumors del que havia passat, el primer que hem pensat ha sigut fugir, però després hem vist que era millor mantenir la calma», assenyalava una senyora que caminava apressadament cap al metro. Entre 2.000 i 3.000 persones, amb cara d’ensurt, van haver de travessar el cordó de la Ronda de Sant Pere, acompanyades per la policia.