On Catalunya

INCIDENT A ALMERIA

Mor una cria de dofí assetjada pels banyistes a Mojácar

L'animal va perdre la seva mare i es va estressar al veure's envoltat de persones que el volien tocar

20799540 1486022161447015 262069487026407990 n

20799540 1486022161447015 262069487026407990 n

1
Es llegeix en minuts

Una femella lactant de dofí, que havia quedat encallada en una platja almerienca de Mojácarva morir a causa de l'estrès i la manipulació a què va ser sotmesa per centenars de banyistes curiosos, segons Equinac, una associació que es dedica a rescatar i cuidar la fauna marina en perill o ferida.

Els cetacis són animals "molt susceptibles a l'estrès, i manipular-los, amuntegar-se damunt seu per fer-los fotos i tocar-los els causa un xoc molt fort que accelera en gran mesura una fallida cardiorespiratòria, que va ser el que va passar", afirma Equinac a la seva pàgina de Facebook, on adjunta una imatge amb nens tocant l'animal, alguns tapant-li sense voler l'espiracle (orifici per on respiren).

Equinac va ser alertada del cetaci encallat el dia 11 a través del 112, quan els va trucar el coordinador dels socorristes de la concorreguda platja, però quan els membres de l'associació van arribar la cria de dofí ja estava morta.

Una vegada recollit el seu cadàver, se li va a practicar la necròpsia, ha afegit l'associació.

El socorrista "va perdre els nervis al veure centenars de persones abalançades sobre l'animal, mentre un noi, finalment, podia arribar fins a la cria i apartar tota la multitud, però ja era tard, només ens separaven uns minuts fins a poder arribar a l'animal, una femella de dofí ratllat lactant, que moria al moment", explica l'associació.

"Possiblement -afegeix- no hauríem aconseguit salvar-la, però ho hauríem intentat. Una vegada més constatem que l'ésser humà és l'espècie més irracional que hi ha, són molts els incapaços de sentir empatia per un ésser viu sol, espantat, mort de gana, sense la seva mare i terroritzat, perquè molts de vosaltres, en el vostre egoisme, l'únic que voleu és fotografiar-lo i toquejar-lo, encara que l'animal pateixi per l'estrès".

Notícies relacionades

Equinac rebutja així mateix que, després de les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, hagin afirmat que els banyistes fossin els responsables que la cria encallés: "Aquesta cria va encallar per estar malalta o perdre la seva mare, sense la qual no pot sobreviure, però amuntegar-s'hi a sobre per fotografiar-los i tocar-los provoca que aquests animals entrin en un estat d'estrès molt alt".

També explica que en casos com aquest s'ha d'avisar al 112 com més aviat millor, i recorda que tots aquests animals estan protegits i fer-los mal, manipular-los i assetjar-los està prohibit per llei.