22,1 MILIONS DE PASSATGERS

El Prat va consolidar el setè lloc en el rànquing europeu abans de les vagues

La infraestructura barcelonina va créixer el 8,5 % el primer semestre del 2017, arribant als 22,1 milions de passatgers

 

  / EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts

L’aeroport de Barcelona-el Prat va consolidar la setena posició en el rànquing dels aeroports europeus durant el primer semestre del 2017, abans que comencessin les vagues dels vigilants d’Eulen que causen llargues cues en els controls de seguretat. L’aeròdrom barceloní va aconseguir el 2016 escalar fins a la setena posició després d’avançar Londres-Gatwick, Munic i Roma.   

Durant el primer semestre d’aquest any, el Prat va continuar creixent de manera significativa, en concret el 8,7%, arribant als 22,1 milions de passatgers, segons les dades publicades pel Consell Internacional d'Aeroports (ACI Europa). Malgrat créixer una mica menys, el 7,5%, l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas va mantenir el sisè lloc, just al davant de Barcelona, amb 25,4 milions de passatgers.

Notícies relacionades

L’aeroport de Londres-Heathrow es manté com el de més trànsit d’Europa, amb 37,1 milions de passatgers durant els primers sis mesos, el 3,9% més que en el mateix període de l’any anterior, seguit pel de París-Charles de Gaulle, amb 32,9 milions, el 5,2% més.

El principal aeroport parisenc, tot i mantenir la segona posició, es veu amenaçat pel d’Amsterdam, ja que, gràcies a la seva forta pujada del 8,7%, se situa a uns 600.000 passatgers, amb 32,3 milions. Finalment, Frankfurt, amb 30 milions de passatgers, i Istanbul, amb 28,8, completen el 'top' 5 dels aeròdroms europeus.