Els fills de Juana, en perill

Dilluns s'han convocat concentracions a tot Espanya per demanar que la justícia doni una resposta adequada a l'interès superior d'aquests menors

campaa-juana-1200x676

campaa-juana-1200x676
campaa-juana-1200x676-bobobo

/

2
Es llegeix en minuts
Lucía Etxebarria
Lucía Etxebarria

Escriptora

ver +

Les persones que ens hem interessat pel cas de Juana Rivas assistim atònites a una campanya de desprestigi contra la víctima perfectament orquestrada des de xarxes. I, de vegades, des de mitjans de comunicació. Els mitjans estan publicant tot tipus de falsedats sobre el cas, en moltes ocasions sense haver tingut accés als documents legals o havent tingut accés a una versió esbiaixada i retallada d’aquests documents.

Juana Rivas és una dona que no té diners per pagar caríssims bufets d’advocats d’alt nivell ni gabinets de premsa. Compta, però, amb la simpatia de milions d’homes i dones de tot Espanya que, sense conèixer tecnicismes legals, es guien pel més mínim sentit comú que indica que una dona no s’arrisca a una pena de presó només perquè estigui sentimentalment ressentida.

Per una altra part es diu i es repeteix insistentment que Juana «ha segrestat els menors». Això és rotundament fals.  Hi ha hagut una sentència del sistema judicial espanyol que certs mitjans de comunicació, contagiats de la perillosa onada de postmasclisme imperant, s’obstinen a ignorar.

Error del jutjat

Juana va venir a Espanya per sol·licitar protecció per als seus fills en perill. Però hi ha un error al jutjat de violència número 2 de Granada que no va aplicar l’estatut de la víctima del delicte. Havia d’haver donat curs a aquella denúncia i traslladar-la a Itàlia. Però no ho va fer. Va ser un greu error judicial. (La no aplicació de l’article 17 de l’esmentada llei).

A partir d’aquell moment i arran de la demanda del pare es produeix una seqüència contínua d’errors judicials. Ja que no es planteja el tema com a «violència de gènere», sinó com un problema de custòdia. I es vulneren els drets fonamentals dels seus fills. Que han de ser els primers protegits.

El dia 16, el Tribunal Constitucional es reuneix per respondre a una mesura cautelar urgent que exigeix que es paralitzi l’entrega dels nens en perill. Per evitar que en un futur s’hagi de guardar per ells un minut de silenci.

Concentracions

Notícies relacionades

Per aquesta raó s’estan convocant concentracions a totes les ciutats d’Espanya per reivindicar que el nostre sistema judicial doni una resposta adequada a l’interès superior d’aquests menors.

Fem entre tots i totes que el cas de Juana Rivas sigui la pedra angular sobre la qual puguem assentar la base d’un canvi positiu en la protecció dels nostres nens i les nostres nenes. I en la consciència social del nostre país.