Nova incidència

Adhesius en vehicles de lloguer a Palma: "Aquest cotxe sobra"

Endavant Mallorca, Arran Palma, i els joves del GOB estan darrere de la protesta contra el turisme massificat

adhesivos

adhesivos

1
Es llegeix en minuts

L'entitat juvenil independentista Endavant Mallorca ha repartit un miler d'adhesius en vehicles de lloguer en diversos punts de l'illa amb missatges com "Aquest cotxe sobra", "El turisme mata Mallorca" i "La massificació turística ens explota".

L'organització, que es defineix com a independentista, socialista i feminista, ha reivindicat aquest matí al seu perfil de la xarxa social Twitter aquesta actuació "contra la massificació turística" i "la saturació de cotxes de lloguer", amb l'etiqueta "#AquestCotxeSobra".

"¿Has pensat alguna vegada que aquest cotxe sobra al veure un dels 100.000 cotxes de lloguer que tenim rodant per Mallorca? Avui és el dia", ha manifestat l'entitat juvenil a la xarxa, on ha reivindicat haver enganxat 1.000 adhesius amb aquest lema en cotxes de lloguer aparcats a Santanyí, Artà i Palma.

Contaminació

Els responsables de la protesta, que han realitzat en els últims dies Endavant Mallorca, Arran Palma, i els joves del GOB, han qualificat de "desmesurat" el parc de vehicles de lloguer i han assegurat que "satura les comunicacions" a Mallorca, a més de contribuir a la massificació i la contaminació.

L'entitat ha anunciat que en les pròximes setmanes continuarà enganxant adhesius en cotxes de lloguer per "plantar cara a la massificació".

L'enganxada de missatges contraris al turisme se suma a la protesta portada a terme a finals de juliol per l'organització juvenil d'esquerra independentista vinculada a la CUP Arran Jovent al moll vell de Palma amb pancartes davant de diversos iots, bengales i llançant confeti als turistes a la terrassa d'un restaurant.

La Generalitat, contra l'atac del bus turístic

Notícies relacionades

I se suma també a l'atac al bus turístic de Barcelona del passat 27 de juliol, una acció que va reivindicar Arran penjant un vídeo dels fets a les xarxes socials.  Precisament la Generalitat, a través del departament d'Empresa i Coneixement, ha presentat aquest dimecres davant el Jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona l'escrit per personar-se com a acusació particular en el procediment que s'ha obert per investigar aquest atac. Tal com va anunciar el conseller Santi Vila, el Govern, segons una nota, "pretén vetllar pels visitants i per la imatge de la marca Catalunya, i consolidar la seva aposta per una bona gestió del turisme". 

L'escrit es fonamenta en l'exercici de les competències que té la Generalitat en matèria de protecció i preservació dels recursos turístics existents i de protecció de la imatge de Catalunya com a marca, com la llei de turisme.