Molèsties per als veïns

Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus pel Barri Vell

Una nova normativa també impedirà que els grups creïn aglomeracions

zentauroepp39599904 un grup de turistes amb la seva guia  que porta penjat al co170808083829

zentauroepp39599904 un grup de turistes amb la seva guia que porta penjat al co170808083829 / Xavier Pi

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Girona prohibirà que els guies turístics vagin amb altaveus quan facin rutes pel Barri Vell i evitarà que els grups creïn aglomeracions al carrer de la Força. Les dues mesures, que es regularan a través d'una ordenança, formen part d'un paquet d'accions que s'inclouran en un pla per fomentar la convivència entre els turistes i els veïns. Els veïns de la zona, admet l'alcaldessa, Marta Madrenas, "pateixen molèsties per part de guies indesitjables i hi ha cert descontrol als llocs on s'aturen els grups per seguir les explicacions". Per això, diu, "hem de trobar solucions i és el que farem a través d'aquest pla".

Notícies relacionades

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Girona també editarà una guia de bones pràctiques per als turistes, intensificarà la neteja en temporada alta (buidant les papereres amb més freqüència) i preveu instal·lar un lavabo públic en algun punt del casc antic.

L'afluència de turistes al Barri Vell -sobretot, durant l'estiu- a vegades es fa difícil de compaginar amb el dia a dia dels veïns. "Hi ha alguns problemes de convivència que hem de solucionar", subratlla Marta Madrenas. No obstant, ha insistit que els "greus problemes" que té Barcelona amb els pisos turístics no es donen a Girona. "A Girona no tenim ni una sola queixa, ni una sola trucada a la Policia Municipal, per conflictes derivats de pisos turístics", ha asseverat, i ha reiterat que els inconvenients derivats del turisme són els de visitants que venen i se'n van el mateix dia de la ciutat.