Un pacient sord espera set hores a ser atès a Almería perquè el van cridar per megafonia

zentauroepp39541357 sordo en almeria le llaman por el altavoz  pero nadie se le 170803220306

zentauroepp39541357 sordo en almeria le llaman por el altavoz pero nadie se le 170803220306

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Un pacient sord d'Almeria ha denunciat mitjançant un vídeo en xarxes socials que va estar esperant gairebé set hores al servei d'Urgències de l'Hospital Torrecárdenas i se'n va haver d'anar sense aconseguir que l'atenguessin. L'episodi seria semblant a altres que se succeeixen en època estival en qualsevol centre, si no fos perquè l'home va avisar que tenia una discapacitat auditiva i, no obstant, el van estar cridant per megafonia.

El vídeo ha servit al col·lectiu Marea Blanca d'Almeria per denunciar la necessitat que els serveis públics “estiguin adaptats a les persones amb diversitat funcional o sensorial”, motiu pel qual reclamen als responsables del complex almerienc que posin tots els mitjans necessaris per evitar situacions com aquesta i complir amb la legalitat.

El pacient, Juan, explica en la gravació mitjançant llenguatge de signes i cartells que va arribar a l'hospital almerienc al voltant de les 11.00 hores el dissabte 26 de juliol per un fort dolor i inflamació, després d'haver sigut operat fa poc d'un peu a causa d'una diabetis. Un cop allà, va alertar immediatament el personal d'informació que era sord, perquè ho tinguessin en compte quan entrés a la sala d'espera i el poguessin avisar de manera adequada.

Notícies relacionades

“M'he tirat fins a les 17.30 hores i no ha vingut ningú perquè em cridaven per l'altaveu, de manera que he hagut de tornar a casa sense ser atès durant gairebé set hores”, va escriure en els cartells, motiu pel qual ha decidit presentar una reclamació.

El vídeo inclou la petició que el seu cas es viralitzi i “arribi on hagi d'arribar perquè els hospitals siguin adaptats a les persones sordes”. “Per favor, que no ens cridin per altaveus, que se'ns acostin i ens toquin", reclama en la gravació als metges i els infermers. El malalt finalitza mostrant la inflamació de l'extremitat i demanant també a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que “adapti  els hospitals per a les persones minusvàlides i sordes” per tal que hi hagi una “igualtat real i sense barreres”.