Negociació infructuosa

Les agències de viatges demanen que es cancel·li el contracte a Eulen al Prat per la vaga

La mediació entre els treballadors i l'empresa de seguretat no arriba a cap acord

S'ha convocat una nova reunió dimecres i es manté la vaga parcial indefinida

zentauroepp39439371 colas aeropuerto el prat   ricard cugat170725084257

zentauroepp39439371 colas aeropuerto el prat ricard cugat170725084257

2
Es llegeix en minuts

L'Associació d'Agències de Viatges (Acave) ha proposat que Aena cancel·li el contracte que manté amb Eulen, l'empresa concessionària que gestiona els filtres de seguretat a l'aeroport.

El president de l'associació, Martí Sarrate, ha plantejat que la solució passi per convocar un altre concurs públic per gestionar el servei. Els empleats denuncien que tenen una càrrega laboral excessiva i han convocat vaga a partir del 4 d'agost. 

Cues interminables per les vacances

Ja fa una setmana que cada dia hi ha cues a l'aeroport. La reunió de mediació entre els treballadors dels controls de l'aeroport del Prat i els representants de la direcció de l'empresa de seguretat Eulen al Tribunal Laboral ha acabat aquest dilluns al matí en poc més d'una hora sense que les converses hagin acabat en cap mena d'acord.

Aquest desacord dona poques esperances d'arribar a un pacte que eviti la convocatòria de vaga parcial a partir de divendres, diumenge i dilluns del personal de la seguretat privada a l'aeroport del Prat.

Els representants dels treballadors han afirmat que les posicions entre l'empresa i els treballadors cada vegada estan més allunyades. També han lamentat que durant la mediació no han pogut entrar a dialogar punts concrets del conflicte per la posició de la direcció, que acusa el comitè de vaga d'impedir votar a tots els treballadors de la plantilla.

Sense declaracions

Els representants d'Eulen no han volgut fer declaracions al sortir de la reunió, però l'assessor del comitè de vaga dels treballadors de l'empresa, Juan Carlos Giménez, ha qualificat de "temerària" la posició dels representants de l'empresa. 

Giménez ha justificat que no s'ha pogut entrar a discutir detalladament cada reivindicació perquè l'empresa ha presentat un conjunt d'afirmacions "falses", com que el comitè de vaga no va deixar votar a tots els treballadors quan es va decidir la protesta.

Els treballadors d'Eulen mantenen la vaga parcial indefinida de quatre hores intermitents per als divendres, diumenges i dilluns a l'aeroport del Prat de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30 hores.

Una nova assemblea

Davant la posició de la direcció i la negativa d'Aena de participar en la taula de negociació, el comitè de vaga ha convocat una nova assemblea per a aquest dimecres 2 d'agost per decidir noves mesures de mobilització "addicionals a la convocatòria de vaga".

Notícies relacionades

Giménez ha insistit que el comitè de vaga reclama la presència d'Aena, ja que "és realment qui ha de solucionar el problema, perquè és la responsable directa de tot el que passa a l'aeroport". 

"L'objectiu de l'assemblea de dimecres és acordar més mesures" perquè la vaga, tal com està convocada fins ara, "sembla que no és suficient i es necessita forçar més mobilitzacions", ha dit Giménez.