AQUEST DIUMENGE

Una vintena de províncies, en risc per les altes temperatures

També s'esperen tempestes a Girona i Tarragona

1
Es llegeix en minuts

El mes de juliol s'acomiada amb temperatures que arribaran a valors molt alts aquest diumenge, cosa que provocarà que s'activin els avisos de color groc (risc) a causa de la calor en un total de 21 províncies, entre elles LleidaAlacant, València i les illes Balears. A més, a les províncies d'Albacete i Múrcia els avisos seran de color taronja per temperatures màximes que rondaran els 40º i mínimes que superaran els 20º, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Les màximes baixaran en bona part del nord i oest peninsulars i poden ser notables en l'àrea cantàbrica i al nord de Navarra. Al Mediterrani, a l'extrem sud i a les Balears pujaran. Les mínimes baixaran lleument al nord-oest de la Península.

Predomini de cels ennuvolats amb pluges al nord i oest de Galícia i a la cornisa cantàbrica, i nuvolositat d'evolució amb xàfecs i tempestes més probables al Pirineu, a l'interior de Catalunya, a les serres de Terol i a Castelló.

Aquestes pluges podran ser localment fortes i amb calamarsa, i això suposarà un risc a les províncies de Girona, Tarragona, Terol i Castelló.

Notícies relacionades

De manera menys probable es podrien formar alguns nuclis tempestuosos aïllats a Navarra, a la resta d'Aragó i de Catalunya i a l'interior de la Comunidad Valenciana.

A la resta del país, cels poc ennuvolats, amb alguns núvols mitjans i alts al nord de la Península. Possibilitat d'alguna pluja o plugim ocasional al nord de les Canàries.