A Puente la Reina

Un mort i 13 ferits, dos d'ells greus, en una explosió de gas a Navarra

La víctima és l'inquilí de la vivenda on es va produir el succés, en un possible suïcidi, i els ferits són transeünts tocats per la runa

zentauroepp39499663 gra024 puente la reina navarra 30 07 2017 una persona h170730140557 / VILLAR LOPEZ

zentauroepp39499663 gra024 puente la reina  navarra   30 07 2017   una persona h170730140557
Un mort i vuit ferits en una explosió de gas a Navarra.

/

2
Es llegeix en minuts

Una persona va morir ahir i 13 més van resultar ferides de diversa consideració en l’explosió i posterior incendi d’una vivenda a la localitat de  Puente la Reina (Navarra). Dos dels ferits, de 25 i 21 anys respectivament, estan ingressats en cures intensives amb pronòstic greu i molt greu, respectivament, després de ser tocats pels guixots. La majoria dels afectats són joves que disfrutaven al carrer de les festes de la localitat navarresa.

Tres ferits més, en aquest cas de 19, 21 i 23 anys, estan hospitalitzats en observació i presenten diferents lesions que, en principi, revesteixen mennys gravetat que en el cas dels dos primers, segons va informar el Govern foral. A més a més, un home de 59 anys està ingressat a la secció de Traumatologia i tres persones més, concretament un menor i dos adults, van ser ateses i posteriorment donades d’alta.

La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació del succés, que va tenir lloc a les 01.33 hores de la matinada de dissabte a diumenge al número 4 del carrer Cortes de Navarra, i sospesa com a «causa probable» del sinistre el suïcidi del llogater del pis afectat, situat a la primera planta. Es tracta d’un home de 80 anys que podria haver obert una bombona de butà i podria haver calat foc al gas un cop aquest es va expandir per la vivenda.

La gran força de l’ona expansiva va fer caure la paret frontal de la vivenda. Els seus totxos, vidres i runa en general van tocar les persones que en aquells moments eren al carrer, molt concorregut al ser l’últim dia de les festes de Puente la Reina

Notícies relacionades

La violència de l’explosió i el posterior incendi van afectar, segons les dades aportades pel Govern foral, l’estructura de tota la casa, de tres altures, ja que es van desplaçar pilars i van caure parets mitgeres, i per això  els veïns de la finca van haver de ser reallotjats. Tots ells van abandonar les seves vivendes després de produir-se el succés en bon estat, a excepció d’un que presentava lesions en un braç.

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA

La Guàrdia Civil va afegir que també van ser desallotjats els veïns de l’edifici adjacent, al carrer del Crucifijo, 36, a l’espera que els tècnics comprovin l’estat de l’estructura.  L’Ajuntament de Puente la Reina, reunit diumenge passat a primera hora en sessió extraordinària, va mostrar la seva solidaritat amb tots els afectats per l’explosió, als quals va oferir el seu suport.