ÈXODE DE L'ESTIU

Els embussos se centren a les rondes de BCN i a la N-340

L'operació sortida s'inicia amb un accident amb dos morts a Saragossa

fcosculluela39482106 gra318  madrid  28 07 2017   estado de la circulaci n en la 170728224853

fcosculluela39482106 gra318 madrid 28 07 2017 estado de la circulaci n en la 170728224853 / J P GANDUL

2
Es llegeix en minuts

La segona operació sortida de l’estiu es va resoldre ahir amb embussos de fins a 10 quilòmetres a les principals ciutats espanyoles. A les carreteres catalanes, els problemes es van centrar a les sortides de Barcelona, amb retencions a les rondes, a la B-10 i la B-20, i amb embussos importants a l’entorn de la capital catalana i a la A-2, on es van registrar fins a quatre quilòmetres d’espera a la zona de Sant Joan Despí. 

També hi va haver complicacions a l’hora de transitar per la N-340 al seu pas per Vilafranca del Penedès i a les proximitats del Vendrell. L’accident més greu de la jornada va tenir lloc, però, a la província de Saragossa, amb dos morts i una tercera persona ferida.

La Direcció General de Trànsit (DGT) va posar en marxa ahir la segona operació sortida de l’estiu, que es desenvolupa des de les 15.00 hores de divendres fins a les 0.00 hores de dimarts, 1 d’agost. Durant els dies que dura l’operació es preveu que es produeixin uns 8,3 milions de desplaçaments de llarg recorregut a tot Espanya. Durant tot el mes d’agost la previsió és de 45,5 milions de desplaçaments.  

A més a més dels grans desplaçaments, també coincideixen en aquests quatre dies els trajectes propis del cap de setmana, aquells que posen fi a les seves vacances i la gran afluència de vehicles amb destí als països del Magrib que travessen el país en el marc de l’Operació Pas de l’Estret, i per això la DGT vaticina que seran dies d’alta activitat circulatòria.

RETENCIONS EN GRANS CIUTATS

Al marge de Barcelona, les sortides de grans ciutats com Madrid, Sevilla i València van presentar retencions durant les primeres hores de la tarda. A la capital espanyola van ser especialment destacades a la A-6, on un accident al quilòmetre 25 va causar una caravana de fins a 10 quilòmetres entre Pozuelo i la zona de Las Matas.

També hi va haver cues significatives a la carretera de Badajoz, la

Notícies relacionades

A-5, a la zona de Móstoles; a la de Burgos, a l’altura de Guadalix; a la sortida de Madrid per la A-3 a l’altura d’Arganda, i a la A-4 entre Getafe i Pinto.

A Sevilla, les retencions es van centrar a la S-30, a la travessia de Bellavista, per culpa de l’avaria d’un vehicle; a Màlaga, a la A-7, i a la localittat de Marbella. Així mateix, la DGT també va informar d’embussos a la ciutat de València, a la V-30; a Quart de Poblet, i al quilòmetre 16 de l’a A-23.