Emotiu cas

L'hospital no permet als pares de Charlie Gard que s'emportin el seu fill a casa

El centre apunta que la ventilació artificial del nadó només es pot atendre a l'hospital

undefined39431832 charlie gard s parents coonie yates and chris gard arrive at170724160236 / PETER NICHOLLS

undefined39431832 charlie gard s parents coonie yates and chris gard arrive at170724160236
zentauroepp39104423 this is an undated hand out photo of charlie gard provided b170703181319

/

2
Es llegeix en minuts

L'hospital anglès on està ingressat el petit Charlie Gard Charlie Gard ha traslladat al jutge la impossibilitat que el menor pugui tornar a casa en els seus últims moments ja que el sistema de ventilació assistida que requereix només pot ser facilitat al centre mèdic. Els pares del nadó d'11 mesos malalt terminal que està en un hospital de Londres van demanar aquest dimarts a un jutge del Tribunal Superior de la capital anglesa que els autoritzi a portar el seu fill a morir a la llar familiar en lloc de fer-ho al centre mèdic.

En una nova audiència davant el Tribunal Superior de Londres, la mare del nen, Connie Yates, ha exposat el seu desig que els permetin a ella i a la seva parella, Chris Gard, traslladar a casa el seu fill, que té la síndrome de depleció d'ADN mitocondrial, un estrany desordre que inhabilita la capacitat del cos de donar energia als músculs, perquè pugui morir allà.

"El pla ha de ser segur, evitar qualsevol dolor a Charlie i protegir la seva dignitat. Al mateix temps, ha d'atendre els desitjos dels seus pares en relació amb el moment i el lloc de la seva mort", assenyala el text remès al jutjat pels advocats de l'hospital.

El document apunta que la ventilació artificial de Charlie només es pot atendre a l'hospital. "Charlie és un menor que requereix un tractament altament especialitzat i la seva cura no pot ser simplificada", afegeix el document.

Adeu al tractament experimental

Tots dos van renunciar dilluns a la mediàtica batalla legal que sostenien amb el Great Ormond Street Hospital, on està ingressat el nadó, per buscar el seu trasllat als Estats Units amb l'objectiu que fos sotmès a un tractament experimental de nucleòsids, davant l'opinió del centre mèdic, que defensa una mort digna del nen.

El representant legal dels pares, Grant Armstrong, va dir al jutge que la parella vol "tenir uns quants dies de tranquil·litat fora de l'entorn de l'hospital" amb el seu nadó i que, per això, advoquen perquè "els últims dies de Charlie amb cures pal·liatives es desenvolupin a casa de la família".

Per la seva part, el Great Ormond Street Hospital no ha indicat quan es desconnectarà l'aparell de respiració artificial que manté viu el nen.

L'advocada que representa a l'hospital, Katie Gollop, ha argumentat avui que, en aquest cas, s'havia de "sospesar els interessos del nadó davant les necessitats dels seus pares" i ha explicat que el centre londinenc ha trobat un "excel·lent" recinte "especialitzat en malalts terminals" que podria oferir "la privacitat" necessària en aquests moments.

Notícies relacionades

Gollop ha explicat que "Charlie és un nen que necessita un tractament altament especialitzat i les cures que rep no es poden simplificar".

"Redunda en el millor interès per a Charlie, i per a tothom, eliminar el risc que es produeixi una mort precipitada, angoixant o desorganitzada, perquè pugui tenir una mort pacífica i digna", ha afegit.