A GRANADA

Una dona demana ajuda per no tornar els seus fills al seu maltractador

Una resolució judicial li ordena entregar-los aquest dimecres i ella ho veu "perillós"

La mare de Maracena haurà dentregar els seus dos fills a la seva exparella per ordre judicial / VÍDEO : ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Juana Rivas, la dona a la qual un Jutjat de Granada ha obligat a tornar aquest dimecres els seus dos fills, de 3 i 11 anys, al seu pare, al qual va denunciar per mals tractes l'any passat i que ja va ser condemnat per un delicte de lesions en l'àmbit familiar el 2009, ha assegurat aquest dimarts que no li entregarà els nens.

Aquesta veïna de Maracena (Granada) ha comparegut amb la responsable de l'àrea d'Igualtat del centre de la dona d'aquest municipi, Francisca Granados, que, per la seva part, ha assegurat que esgotaran totes les possibilitats contra la resolució judicial que ordena a la mare entregar els seus fills en un punt de trobada familiar, i davant la qual han presentat un recurs de reposició.

Segons Granados, que també s'ha posat en contacte amb el Defensor del Poble Andalús, "la justícia i la legalitat no sempre van de la mà", i el cas de Juana Rivas, en què hi ha hagut segons el seu parer "massa despropòsits", està ple d'"ignorància i irresponsabilitat intolerables" per part de la judicatura.

Juana Rivas, per la seva part, ha assegurat que és "perillós" que els nens visquin amb el seu pare: "Tinc esperança, crec en els miracles i hi ha gent que ens pot ajudar", ha dit emocionada en roda de premsa recollida per Efe.

Una altra denúncia recent

Després d'una condemna el 2009 per un delicte de lesions en l'àmbit familiar, aquesta dona va tornar a denunciar la seva parella per maltractaments el juliol del 2016, després de tornar de la petita illa italiana de Carloforte on vivia amb el pare dels seus dos fills, després d'estar sotmesa suposadament a una situació de violència psicològica i física.

Aquesta última denúncia per violència masclista presentada fa ara més d'un any contra la seva exparella, ha informat Granados, segueix "a l'espera de ser traduïda" per ser enviada a Itàlia.

La responsable del centre de la dona ha lamentat també que, en les decisions judicials acordades no s'hagi tingut en compte la legislació més recent que considera els menors com a possibles víctimes de violència de gènere, per això ha criticat el "despropòsit absolut" d'aquest cas.

Més recentment, l'Audiència de Granada va desestimar el recurs d'apel·lació presentat per Rivas contra la decisió del jutjat que li va ordenar la restitució dels seus dos fills a Itàlia, motiu pel qual va presentar un altre recurs per infracció processal davant el TSJA, que al seu torn el va rebutjar i que l'ha obligat a portar el seu cas al Suprem.

El pare, auxiliat  per la Policia

Malgrat la queixa formalitzada davant aquest últim alt tribunal, pendent de resoldre's, el Jutjat de Primera Instància número 3 de Granada va tornar a ordenar ahir la devolució dels menors, en una providència en què assenyalava que, malgrat que contra ella era possible presentar un recurs de reposició, s'hauria de "portar a efecte el que s'havia acordat".

Notícies relacionades

La jutge indicava fins i tot que, en cas que la mare obstaculitzés demà la devolució, el pare havia de ser auxiliat per la unitat de família i dona del Cos Nacional de Policia.

"Estem en acció. Lluitarem fins a l'últim moment. S'han comès una sèrie d'irregularitats i il·legalitats tan evidents que demanen una resposta extraordinària", ha sentenciat Granados, que ha postil·lat que els menors no poden ser considerats una mera "transacció de mercaderies" i que ha advertit que se'ls podria causar un "dany irreparable".