25a edició

Més de 5.000 internautes naveguen en una Euskal Encounter de rècord

Un 13% dels participants són dones i la mitjana d'edat és de 28 anys

fcosculluela39403648 ordenadores170723120809

fcosculluela39403648 ordenadores170723120809 / Javier Zorrilla

1
Es llegeix en minuts

Més de  5.000 internautes han participat aquest cap de setmana en la Bilbao Exhibition Centre (BEC) a l'Euskal Encounter, la festa d'informàtica més antiga i veloç d'Espanya, que aquest any ha celebrat el quart de segle amb les seves millors xifres.

Els 5.024 ordinadors connectats, que disposen d'una velocitat de 40 Gbps simètrics, 40 de pujada i 40 de baixada, han suposat un rècord a l'Euskal Encounter, així com la superfície ocupada, 50.600 metres quadrats, un 30% més que l'any passat.

Dels 64 Kbps de connexió a internet de la primera edició, celebrada a Urretxu (Guipúscoa), en què hi va haver 36 assistents que hi van anar amb els seus ordinadors Commodore Amiga, s'ha passat, 25 anys després, a 40 Gbps de velocitat i a tota mena d'ordinadors.

Jocs i coneixement

L'Euskal Encounter s'ha convertit en un lloc de trobada per a joves, la mitjana d'edat dels participants és de 28 anys, que hi van a divertir-se, jugar, intercanviar coneixement, i fer amics durant quatre dies mentre es connecten a internet.

Un 13% dels participants són dones, entre les quals hi ha Irene, de Madrid, que hi ha anat per tercer any consecutiu amb un grup d'amics, alguns d'Astúries i Barcelona, que es reuneixen a BEC per jugar i participar en els tornejos i, sobretot, "passar-s'ho bé".

En aquesta edició, l'Euskal Encounter ha sumat un tercer espai als dos habituals d'anys anteriors, un en què s'ubiquen els ordinadors, 416 més que l'última edició, i les activitats de l'Euskal Encounter i un altre on els participants instal·len les tendes de campanya per poder descansar.

Circuit de drons

Aquest nou espai acull un circuit de drons, que alberga competicions àrees i formatives sobre aquests aparells, i una àrea de cotxes elèctrics, on nens i joves aprenen sobre electrònica, electricitat, informàtica i aerodinàmica mentre construeixen els seus propis vehicles.

Notícies relacionades

Els participants, a més, poden participar en desenes d'activitats i competicions en àrees com el ‘software’ lliure, el ‘hardware’, l'art digital i els videojocs.

I, igual que en ocasions anteriors, l'esdeveniment disposa del denominat Opengune, una zona gratuïta i oberta al públic amb tallers i conferències sobre seguretat informàtica, robòtica, programació, desenvolupament web, creativitat digital i màrqueting.