UN SACERDOT POLÈMIC

La Generalitat arxiva la causa contra el capellà homòfob de l'Hospitalet

L'Observatori contra l'Homofòbia considera "inadmissible" la decisió

custodio

custodio / CARLOS MONTAÃ'ES

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha arxivat la causa contra el capellà homòfob Custodi Ballesterque va aprofitar la missa del 24 de juny a la parròquia Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat per predicar contra l'homosexualitat. "És un pecat gravíssim", va afirmar, i va carregar contra les celebracions per commemorar l'orgull LGTBI. No obstant, la Direcció General d'Igualtat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, ha determinat que les consideracions de Ballester s'emmarquen en la llibertat d'expressió i que, per tant, no incorrien en cap infracció administrativa regulada a l'article 34 de la llei 11/2014, del 10 d'octubre.

En la seva resolució, assegura que la seva exposició se situava en l'àmbit de l'exercici del dret de la llibertat d'expressió, opinió i ideologia d'aquesta persona, i per tant e dia 12 de juliol aquesta àrea va procedir a tancar i arxivar aquest expedient. Les crítiques no han trigat a arribar.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha considerat avui "inadmissible" que el Govern hagi arxivat la causa. "És indignant. Aquesta vegada tenien l'àudio. L'arxivament dona ales i legitima un discurs homòfob en la societat", ha lamentat en declaracions a Efe.

El vídeo de la missa, que es va popularitzar a través de les xarxes socials, va desfermar la polèmica i va provocar el rebuig d'entitats i també de l'Ajuntament de l'Hospitalet, que en més d'una ocasió ha demanat a les autoritats eclesiàstiques que apartin el rector per les seves opinions intolerants, ja que fins i tot va arribar a oficiar una missa en honor a la División Azul.

Notícies relacionades

No obstant, Rodríguez ha lamentat que l'àrea per a la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI, de la Direcció General d'Igualtat, hagi considerat que les consideracions de Ballester sobre l'homosexualitat s'emmarquen en la llibertat d'expressió i que, per tant, no són mereixedores de sanció.

"Una vegada més, la Generalitat no està a l'altura. Tenim una llei del 2014 contra l'homofòbia que no està usant com correspon", ha continuat. En aquest sentit, ha demanat al Govern que "recapaciti" i ha anunciat que des de l'OCH estudiaran com recórrer l'arxivament de la causa.