CAS ESTRANY

Trobades taques de sang al maleter del cotxe de l'espanyola desapareguda a Mèxic

El marit treballava en seguretat pública a l'estat de Tamaulipas

abertran39345851 pilar garrido santamans espa ola secuestrada en mexico170718100324

abertran39345851 pilar garrido santamans espa ola secuestrada en mexico170718100324

1
Es llegeix en minuts

La investigació sobre la desaparició de la valenciana Pilar Garriguesvalenciana Pilar Garrigues a l'estat mexicà de Tamaulipas ha donat un tomb després de la troballa de taques de sang al maleter del cotxe, segons ha avançat aquest dimarts 'El Mundo', que també ha desvelat que el marit treballava en centres de vigilància pública estatal.

Fonts de la investigació han avançat a aquest diari que els tests fets han detectat taques de sang al cotxe on segons el marit va ser segrestada la dona per tres homes armats. Les mateixes fonts avancen que alguns coneguts de la víctima han demanat que s'investigui el marit, que treballava en un organisme de seguretat denominat C-4.

El marit, mexicà, va presentar la denúncia de desaparició hores després dels fets el 2 de juliol i, segons la Fiscalia Estatal, la dona va ser donada per desapareguda als voltants del municipi de Soto La Marina.

CAP RESCAT

L'estatus jurídic per a la investigació és el de 'persona no localitzada', perquè no es pot considerar un segrest, ja que fins ara no hi ha hagut una petició de rescat, fet que resulta molt poc comú en casos similars.

Tampoc hi ha "indicis que pogués estar privada de la seva llibertat", segons ha afegit la fiscalia estatal en una nota informativa facilitada a Efe.

El succés va tenir lloc a l'estat de Tamaulipas (nord-est), una de les regions més violentes del país, quan la parella i el seu fill tornaven a Ciudad Victoria després de passar uns dies a la platja.

Notícies relacionades

Segons la denúncia del marit, "van ser interceptats, i a ella la van fer baixar del vehicle", mentre que ell i el seu fill van continuar el camí.

El cas s'investiga com a molt poc habitual i amb totes les línies d'investigació obertes en un estat marcat per la violència entre els diferents grups del crim organitzat, principalment el càrtel del Golfo i els Zetas, i d'aquests amb les forces de seguretat.