UN DRAMA SOCIAL

Prop d'11.000 immigrants han entrat irregularment a Espanya el 2017

L'arribada per Ceuta i Melilla puja un 104% respecte al 2016

Prop d'11.000 immigrants han entrat irregularment a Espanya el 2017

Reduan (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un total de 10.751 immigrants han entrat de manera irregular a Espanya entre l'1 de gener i el 16 de juliol d'aquest any, i Ceuta i Melilla són les portes al país on més han augmentat les entrades en aquest període. Així, les 3.204 persones que han accedit a Espanya a través d'aquestes ciutats autònomes suposen un increment del 104%, respecte al mateix període del 2016. Són dades que ha explicat aquest dimarts el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

El titular d'Interior ha destacat que la via principal d'entrada a Espanya a través de Ceuta i Melilla és terrestre, tant per salt de la tanca com als dobles fons de vehicles, unes pràctiques que han augmentat un 40% respecte a l'any anterior. Tot i així, només al juny 2.189 persones van intentar travessar les aigües de l'Estret en 84 pasteres.

En aquest sentit, el ministre ha assenyalat que s'ha registrat una intensificació dels salts a la tanca a Ceuta, amb 5.200 intents des de començaments del 2017, "quan en tot el 2016 es van comptabilitzar 2.472 salts", ha apuntat Zoido.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció a la Comissió d'Interior del Congrés, el ministre també s'ha referit als centres d'internament d'estrangers (CIE), que, al seu parer, "no poden desaparèixer com alguns grups parlamentaris han sol·licitat" perquè l'ingrés en aquests centres "l'ordena un jutge o tribunal" als que tenen un expedient d'expulsió per estada il·legal al país o als que se'ls substitueix una pena menor de sis mesos per una mesura d'expulsió.

El que sí que ha assenyalat és la necessitat de fer millores en aquests centres, i per a això, segons ha recordat, s'ha creat un grup de treball i s'han fet reunions amb representants de les diferents forces polítiques per recollir les seves idees en aquesta matèria.