CONFLICTE

Les autoescoles preveuen tancaments i acomiadaments per la vaga d'examinadors

Propietaris i professors es manifesten a Barcelona per exigir a la DGT una solució

fcasals38711049 autoescuela170718155825

fcasals38711049 autoescuela170718155825 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Les autoescoles catalanes han advertit aquest dimarts que moltes hauran de tancar o fer fora personal com a conseqüència de la vaga que porten a terme els examinadors per exigir a la Direcció General de Trànsit (DGT)Direcció General de Trànsit  un increment salarial.

Desenes de propietaris i professors d'autoescola s'han manifestat aquest dimarts amb els seus cotxes a Barcelona per exigir a la DGT una solució urgent a la vaga d'examinadors, que amenaça amb convertir-se en indefinida a partir del setembre i que posa en "greu perill la supervivència del sector".

GAIREBÉ 30.000 EXÀMENS

Els examinadors, que reclamen un complement específic promès des de fa anys per la DGT, estimen que les 20 jornades de vaga convocades fins ara poden provocar l'anul·lació d'unes 29.120 proves pràctiques per obtenir el carnet de conduir a Catalunya.

Les autoescoles, agrupades en el moviment Les Autoescoles diuen Prou, han començat també a mobilitzar-se en defensa "del dret dels seus alumnes a obtenir el permís de conduir" i d'un col·lectiu que, en el cas que la vaga d'examinadors persisteixi, "està ferit de mort".

LA VENDA DE COTXES

"Ens trobem enmig d'un problema entre els examinadors i l'Administració de l'Estat, un problema que ni els uns ni els altres estan disposats a solucionar", lamenten les autoescoles, que creuen que si es manté en el temps aquesta situació "el sistema caurà en cadena" i també la venda de cotxes es veurà afectada.

La Federació d'Autoescoles de Catalunya assegura que la falta de personal administratiu i d'examinadors provoca un greuge comparatiu entre les diferents províncies, ja que no totes pateixen les mateixes retallades. En aquest sentit, sosté la FAC, Catalunya és una de les comunitats més perjudicades per aquesta situació.

DENÚNCIA

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, la cadena d'autoescoles Hoy-voy ha interposat una denúncia contra la DGT per reclamar danys i perjudicis per les pèrdues econòmiques que està provocant la vaga d'examinadors, un conflicte que, segons la seva opinió, és responsabilitat de l'Administració.

Segons Hoy-voy, només aquest estiu hi ha un total de 1.715 alumnes de l'autoescola pendents de fer l'examen pràctic per poder-se treure el carnet de conduir.