Obrint Fronteres protesta a Sevilla per la "deportació" de l'immigrant des del Prat

La caravana xifra en 12 milions d'euros el que qualifica de "negoci de deportacions" de l'Estat amb diverses aerolínies

lainz39317782 170715212839

lainz39317782 170715212839

1
Es llegeix en minuts

La caravana Obrint Fronteres va portar a terme ahir una «acció rei­vindicativa i de protesta» a l’aeroport de Sevilla «contra la deportació» d’un immigrant senegalès dissabte en un vol Barcelona-Dakar, i per «detencions» emmarcades en aquest cas.

Segons va informar la caravana en un comunicat, en el marc d’aquesta acció de protesta es van dirigir «contra les empreses Iberia i Vueling, presentant fulls de reclamacions i corejant consignes».

Obrint Fronteres va recordar que dissabte «11 persones van ser detingudes i denunciades a l’aeroport del Prat per protestar contra la deportació d’un senegalès en el vol a Dakar de Vueling».

Notícies relacionades

Van voler també amb l’acció «denunciar el negoci que suposen les deportacions». Així, van apuntar que «12 milions d’euros és el que costa a l’any l’anomenat servei de deportacions de l’Estat espanyol a empreses com Barceló, Air Nostrum, Iberia, Air Europa i Swiftair», i «la majoria de les deportacions són exprés, en menys de 72 hores, sense possibilitat de defensar-se».

El quart tinent d’alcalde de l’A-juntament de Barcelona, Jaume Asens, va qualificar, a Catalunya Ràdio, d’«inacceptable que es produeixi una situació així a Barcelona», i va recordar que l’ajuntament ja va reclamar al Govern que s’anul·lessin les deportacions exprés.