SOLUCIONS EXEMPLARS

La Generalitat multa amb 486.000 euros els quatre hotels de Lloret de Mar que punxaven la llum

La més elevada, de 189.000, euros és per al Sun Village, que va patir un incendi en què es va posar al descobert la picaresca

amadridejos35430313 lloret   la selva   hotel marina sand que robaba la electric170402195254

amadridejos35430313 lloret la selva hotel marina sand que robaba la electric170402195254 / Joan Castro ICONNA

2
Es llegeix en minuts

la Generalitat de Catalunya ha decretat multes exemplars per als quatre establiments pirates de Lloret de Mar. El Govern els ha imposat sancions que pugen a 486.001 euros per, entre altres coses, haver punxat serveis públics com la llum i el gas. Els expedients oberts inclouen 12 infraccions. El cas més greu és el del Sun Village, que va patir un incendi l’1 de setembre del 2016 i les flames van posar al descobert que havia punxat els serveis.

El Departament d’Empresa i Coneixement, que ha tramitat les multes, acusa el Sun d’incomplir diversos aspectes en matèria de seguretat industrial i li imposa una sanció de 100.001 euros, que se suma a dues més, de 37.000 (per posar en funcionament activitats i instal·lacions sense haver presentat les corresponents declaracions) i de 52.000 euros (per no contractar els serveis de manteniment i inspecció periòdica). En la inspecció posterior al foc, a l’hotel li va ser requerida una documentació que avui dia encara no ha presentat. A més a més, els tècnics van constatar que les instal·lacions no estaven legalitzades, no havien passat les inspeccions periòdiques i no havien firmat els pertinents contractes de manteniment. L’hotel estava connectat a la llum de manera fraudulenta i la investigació va concloure que la instal·lació de baixa tensió (que no complia la normativa) i el seu ús inadequat van causar l’incendi.

Pel que fa al Mediterranean Sun, després de la inspecció de la Generalitat tampoc van presentar la documentació requerida i es va constatar que no tenien legalitzades les instal·lacions, no disposaven de servei de manteniment i no havien passat les inspeccions periòdiques. L’hotel estava connectat a la llum sense contracte i punxava el gas per mitjà d’un by pass sense comptador. Per tot plegat, la sanció per tres infraccions greus puja a 95.000 euros.

Notícies relacionades

L’EMPRESARI / Al Marina Sand, per les mateixes infraccions la multa és de 117.000 euros, i en el cas del Savoy, de 85.000 euros. El Savoy, el Mediteranean i el Sun pertanyen a l’empresari José Luis Velasco Blanco.

L’ajuntament també va aplicar mà dura: va clausurar els quatre hotels l’estiu passat després de descobrir que no només punxaven els serveis sinó que també acumulaven deutes milionaris amb l’Administració i els ha multat amb 3,3 milions per vulnerar la llei de Turisme (840.000 euros per centre). A l’abril la cadena Alegría Hoteles va reobrir dos dels centres tancats, rebatejats com a Fenals Mar i Hotel Mariner.