la plaga de les festes

Els cinc acusats per la violació múltiple estan a l'espera de judici

El fiscal sol·licita 22 anys i deu mesos de presó per a cadascun d'ells

fcosculluela34636164 gra090  pamplona  09 07 2016   un furg n de la polic a munic170706211822

fcosculluela34636164 gra090 pamplona 09 07 2016 un furg n de la polic a munic170706211822 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Els cinc processats per la violació múltiple succeïda en els últims Sanfermines són a la presó a l’espera de judici, que començarà després de l’estiu. Ja coneixen les peticions de pena de les acusacions; la fiscalia sol·licita 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun d’ells, mentre que la defensa de la noia madrilenya reclama 24 anys i nou mesos de presó per als integrants de Manada, que és com solien autodenominar-se els processats a les xarxes socials.

    

La fiscalia ha considerat els fets com una agressió sexual continuada, i ha rebutjat l’opció de sol·licitar per a cada acusat una pena per violació i quatre més per cooperació. D’aquesta forma, podria haver arribat a reclamar fins a 75 anys de presó per a cadascun. La seva versió difereix substancialment de la tesi de la defensa, que demanarà l’absolució al considerar que es va tractar de sexe consentit.

    

El ministeri públic considera provat que els nois van tenir des de l’inici la intenció de mantenir relacions sexuals amb la noia, sense que ella ho sabés, i després d’acompanyar-la cap al cotxe «es van valer de la seva superioritat física i numèrica» per violar-la en repetides ocasions en un portal. La víctima, subratlla la fiscalia, «no va poder exercir la més mínima resistència davant el temor a patir un dany més gran, ni fugir del lloc».

TRACTAMENT PSICOLÒGIC

L’acu­sació particular que exerceix la família de la víctima reclama també una indemnització de 250.000 euros per a la noia agredida pels danys ocasionats. La noia pateix un trastorn d’estrès posttraumàtic i actualment rep tractament psicològic, i per això sol·licitarà testificar per videoconferència.

Notícies relacionades

    

En la investigació ha resultat clau el mòbil que l’agent Antonio Manuel Guerrero Escudero va cedir a la investigació a Pamplona, segons informa Julia Camacho. L’aparell contenia proves de les accions dels acusats, i va ser determinant per vincular quatre d’ells amb un altre presumpte cas d’abusos sexuals, aquesta vegada a Pozoblanco (Còrdova), on el noi estava destinat.