El dron de Facebook per proveir d'internet fa el seu segon vol amb èxit

Aquila forma part d'un projecte per portar connectivitat a zones remotes del planeta

El dron de Facebook per proveir d’internet fa el seu segon vol. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Facebook segueix perfeccionant el seu projecte per portar internet a zones remotes a través d'Aquila, un dron que funciona amb energia solar. Aquest avió no tripulat acaba de completar el seu segon vol de prova i, diu la companyia, ha acabat la missió amb èxit, cosa que servirà per recopilar informació que ajudarà a optimitzar la seva eficiència.

Segons explica Facebook al seu blog de notícies, el dron es va enlairar el 22 de maig d'Arizona (EUA) i es va mantenir en l'aire una hora i 46 minuts. El seu aterratge va ser satisfactori degut, expliquen, a un encertat pronòstic de la força i direcció del vent. No va ser així en el primer vol, el 28 de juny del 2016. Llavors, l'aterratge va ser aparatós a causa d'un problema estructural a l'ala dreta.

Notícies relacionades

Per corregir aquest error, l'equip de Facebook ha introduït per a aquesta segona prova diversos canvis. Entre ells, els enginyers han afegit centenars de sensors per recollir més dades i han modificat el 'software' que pilota la nau. S'han de tenir en compte les notables dimensions de l'aparell: té una envergadura de 43 metres, superior a un Boeing 737, i el seu pes és d'uns 435 quilos.

El projecte està emmarcat en la iniciativa Free Basics by Facebook (abans Internet.org), una associació entre Facebook i proveïdors de serveis d'internet mòbil (ISP) que pretén donar accés gratuït a una selecció de llocs web mitjançant una aplicació mòbil, amb l'objectiu d'augmentar la penetració d'internet en països en desenvolupament. Segons la companyia de Mark Zuckerberg, la flota de drons Aquila podrien portar connectivitat a més de 4.000 milions de persones a tot el món.