INVESTIGACIÓ POLICIAL

Els Mossos detenen un fals revisor del gas per robar 160.000 euros en pisos de gent gran

L'home es guanyava la confiança de les víctimes d'avançada edat per després cometre els seus delictes

ddobuzbxuaapgxc

ddobuzbxuaapgxc

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han culminat una operació iniciada fa cinc anys que ha permès detenir un home que es feia passar per un fals revisor del gas i portava a terme furts i robatoris amb violència en domicilis de persones d'edat avançada. El botí supera els 160.000 euros.

L'home, de 44 anys i nacionalitat espanyola, havia aprofitat un permís carcerari per no ingressar a la presó, on complia condemna pel mateix delicte. L'operatiu va acabar el dia 22 de juny a Getafe (Madrid) amb el seu detenció.

La investigació es remunta a l'any 2012, quan els Mossos van tenir constància que un home es dedicava a entrar en domicilis particulars de persones grans fent-se passar per un operatiu del gas per sostreure'ls diners i joies.

Després de la seva detenció a Algesires i el seu ingrés a la presó, l'home va aprofitar un permís l'any 2013 per no tornar al centre penitenciari i evitar complir la condemna pendent. Aleshores va reprendre la seva activitat delictiva entre Barcelona i Madrid utilitzant la identitat del seu cunyat.

El detingut actuava sol, parlava en castellà o en català, segons la llengua de la víctima, portava sempre una carpeta o portafolis i, amb l'excusa de fer la revisió del gas, es movia pel domicili sense control buscant objectes de valor.

UNA VÍCTIMA EL VA CONVIDAR A SOPAR

El seu tracte amable servia per generar confiança en les persones grans, tant que una de les víctimes el va convidar a sopar, tot i que el delinqüent no ho va acceptar per evitar que algun familiar el pogués descobrir.

Quan la víctima s'adonava del robatori, el detingut actuava amb violència, i donava fortes empentes i cops per assegurar-se la fugida del domicili.

Segons la policia autonòmica, en total, s'han comptabilitzat 17 víctimes, 16 dones i un home, amb una mitjana d'edat d'entre els 65 i 92 anys i el botí robat, entre joies, diners i altres objectes de valor, supera els 160.000 euros.

Notícies relacionades

El detingut va passar a disposició judicial el dia 25 de juny i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

Per evitar estafes de falsos revisors, els Mossos recomanen, que no es facin pagaments en efectiu a operaris del gas i, en cas de dubtes, els ciutadans es posin en contacte amb l'empresa subministradora. En cas de concertar alguna entrevista, es recomana que algun familiar o veí acompanyi la persones grans i, si se sospita que ha sigut víctima d'una estafa, trucar al 112.