SUCCÉS AL VALLÈS OCCIDENTAL

Sant Cugat investiga la reducció d'un home gran per part d'un policia local

L'agent el va multar per estacionar en una zona prohibida i l'home el va increpar

Cristina Paraira, tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, explica els fets. / ACN/NORMA VIDAL

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT CUGAT DEL VALLÈS

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha obert una investigació interna per tal de determinar si un agent de la Policia Local va actuar amb excés de força en la reducció d'un home gran. L'agent va reduir l'home després que estacionés en una zona prohibida, motiu pel qual va ser multat. Davant la sanció interposada, hauria increpat en diverses ocasions el policia.

Els fets van passar aquest dimarts als voltants del mercat de Torreblanca, on l'home va estacionar el vehicle en zona de càrrega i descàrrega. Un agent de proximitat el va advertir i finalment el va multar, moment en què hauria rebut diversos insults i hauria sigut increpat per l'home.

Notícies relacionades

Unes imatges gravades des de la vorera de davant mostren com l'agent redueix l'home, que està accedint al vehicle, i el deixa estirat a terra. En aquell moment se li acosten diversos vianants que li demanen que el deixi anar.

EXPEDIENT SANCIONADOR

Fonts consistorials han apuntat que s'ha obert una investigació interna per valorar l'actuació policial, de manera que es vol valorar si respon als protocols establerts per la Policia Local. D'altra banda, informen que a l'home reduït se li ha obert un expedient sancionador per via administrativa per falta de respecte i consideració a un agent de l'autoritat en exercici de les seves funcions per infracció de la Llei 4/2015 de Seguretat Ciutadana.