EN LA SETMANA DE L'ORGULL GAI

Un sacerdot de l'Hospitalet predica que "l'homosexualitat és un pecat gravíssim"

L'alcaldessa Núria Marín qualifica d'"intolerable" el discurs de Custodi Ballester durant una missa el 24 de juny

custodio

custodio / CARLOS MONTAÃ'ES

1
Es llegeix en minuts

Coincidint amb els actes de l'Orgull Gai a tot el món, el sacerdot Custodi Ballester va aprofitar la missa del 24 de juny a la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat per predicar contra l'homosexualitat. "És un pecat gravíssim", va afirmar després de destacar que aquesta setmana "els homosexuals mostraran a Madrid les seves vergonyes públicament i el cap de setmana, vindran a fer-ho també a Barcelona. I va advertir els feligresos: "acabareu pensant que això de ser gai està bé, i resulta que no". El discurs homòfob de Ballester, que el novembre passat ja va saltar als mitjans per dedicar una missa a la División Azul, l'ha denunciat l'Observatori contra l'Homofòbia, que ha difós la qüestionable arenga del religiós.

"Segueix sent pecat ser homosexual encara que ho promoguin els poders públics", afirma el capellà en un altre moment. Ballester acaba carregant contra aquests poders públics que poden "ficar a la presó per un delicte d'odi els homosexuals". "Un dia vindran els Mossos i emmanillaran tots els capellans que diguem la veritat i ens tancaran a la presó", va afegir.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha subratllat que el "discurs d'odi" de Ballester "criminalitza i estigmatitza l'homosexualitat" i ha reclamat als partits representats a l'Ajuntament de l'Hospitalet que condemnin "aquesta exaltació pública de l'homofòbia". "No poden quedar impunes les agressions i/o discriminacions a les persones del col·lectiu LGTBI", han destacat.

Notícies relacionades

El guant l'ha agafat immediatament l'alcaldessa Núria Marín, que a través de Twitter ha qualificat d'"intolerable" el discurs de Ballester. "No volem lgtbifòbia a l'Hospitalet. Actituds com aquesta (la del sacerdot) fomenten comportaments d'odi", ha subratllat Marín.

Ballester no és l'únic sacerdot que últimament s'ha manifestat d'una o una altra forma contra els homosexuals. Recentment va fer el mateix el bisbe de SolsonaXavier Novell, que finalment va haver de demanar disculpes per vincular l'homosexualitat -"fenomen de la confusió en l'orientació sexual"- a la falta de figura paterna.