On Catalunya

FOGUERES I PETARDS

Les platges tornen a protagonitzar la nit de Sant Joan

"No hem hagut de lamentar situacions greus", diu el director general de Protecció Civil al fer balanç de la nit

2
Es llegeix en minuts

El director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, ha fet balanç aquest matí de la revetlla de Sant Joan i ha dit que s'han presentat “les incidències habituals”. “No hem hagut de lamentar situacions greus”, ha dit Delort en declaracions a Catalunya Ràdio. El responsable ha parlat d'incendis menors, “focs en contenidors i cotxes afectats”, així com de petits incendis en zones rurals que a primera hora d'aquest matí es donaven per controlats.

Tampoc s'ha registrat “cap incidència mèdica greu”, ha subratllat. Sobre les cues de cotxes en les sortides de Barcelona, Delort ha dit que un divendres a la tarda “és el pitjor moment en què es pot produir la sortida de la revetlla pel que fa a mobilitat de trànsit”. La sortida és complicada cada any, ha vingut a dir, però un divendres només pot donar més problemes.

MÉS DE 5.000 TRUCADES

Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 5.206 trucades relacionades amb 2.366 incidents. Les comarques on s'han produït més avisos són el Barcelonès (1.448 trucades, a prop del 28% del total), el Vallès Occidental (805 trucades, el 15% del total) i el Baix Llobregat (552 trucades, el 10% del total). Per municipis, a Barcelona s'han registrat pràcticament un miler de trucades (el 17% del total), seguida per Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

Els bombers han portat a terme 1.291 serveis a tot Catalunya entre divendres a les vuit del vespre i les vuit d'aquest matí, una xifra molt similar a la de l'any passat. La majoria han tingut a veure amb petits focs, sobretot en zones urbanes però també agrícoles i forestals. Els més destacats han tingut lloc a Sitges (Garraf), Sabadell i Ripollet (Vallès Occidental), Fornells de la Selva (Gironès), Esparreguera (Baix Llobregat) i Olius (Solsonès), que han obligat a mobilitzar un gran nombre de dotacions.

LA REVETLLA MÉS CALOROSA

A primera hora d'aquest dissabte al matí, com cada any, diverses dotacions dels serveis de neteja han començat a netejar les platges per deixar-les a punt per als banyistes, en un dia en què s'esperen temperatures per sobre dels 30 graus, que poden arribar als 39 i 40 en punts del nord de Catalunya.

CARLOS MONTAÑÉS

Neteja de la platja de la Barceloneta, aquest dissabte.

Notícies relacionades

La nit de Sant Joan les temperatures no han baixat dels 25ºC a Barcelona; de fet, ha sigut el punt àlgid de l'onada de calor que va començar el 10 de juny. A partir d'aquest dissabte, i de forma més acusada dilluns, les temperatures baixaran i se situaran en valors normals per a l'època.

La revetlla ha sigut la més calorosa a Barcelona dels últims 100 anys: la temperatura mitjana en una nit de Sant Joan era de 17ºC, mentre que en la revetlla del 2003 es va registrar una mínima de 22,5ºC, quatre dècimes menys que el rècord del 1938 (22,9ºC) i set menys que la del 1981 (22,2ºC).