AL CENTRE EDUCATIU

Els Mossos investiguen 13 presumptes maltractaments a la guarderia municipal del Morell

L'exeducadora va cometre, presumptament, abusos físics i maltractament psicològic sobre els alumnes

 

  / XAVI MOLINER

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra investiguen 13 presumptes casos de maltractament a la guarderia municipal del Morell (Tarragonès) i estan citades a declarar més d'una vintena de persones.

El dia 23 de maig, el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va deixar en llibertat, encara que li va imposar una ordre d'allunyament de 100 metres i inhabilitació per sis mesos, l'exeducadora detinguda per maltractaments a la guarderia.

L'exeducadora, Marta R., de 32 anys, va cometre, presumptament, abusos físics i maltractament psicològic sobre els alumnes de la guarderia durant almenys vuit anys, tot i que els fets no es van saber fins a finals del 2015.

De moment han aflorat 13 casos de maltractaments, alguns d'ells amb elements sospitosos de xenofòbia, comesos presumptament per aquesta educadora, acomiadada pel consistori l'abril del 2016 al conèixer alguns casos. El jutjat número 1 de Tarragona la investiga per maltractaments, vexacions, lesions i coaccions.

En la mateixa causa consten com a investigats per encobriment l'alcalde Pere Guinovart (PdECat), l'exregidora d'Educació i l'exdirectora de la guarderia municipal.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'exeducadora, família política de l'exregidora d'Educació, el 22 de maig, arran de l'expedient disciplinari del secretari municipal que va desembocar en l'acomiadament de la cuidadora. Ella va recórrer l'acomiadament al Jutjat Social i la vista, que s'ha ajornat dues vegades, s'ha de celebrar a l'octubre.

Per aquest motiu, el jutge va decretar la mesura cautelar de la inhabilitació especial per a qualsevol activitat relacionada amb l'atenció de menors i una ordre d'allunyament de 100 metres del jardí d'infància del Morell.

Notícies relacionades

Els maltractaments s'haurien produït al llarg dels vuit últims anys i, segons la interlocutòria del jutge, feta pública pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, consistirien a tractar els alumnes, de 0 a 3 anys, de forma agressiva i vexatòria.

Entre les persones citades a declarar consten totes les treballadores de la guarderia municipal, el secretari municipal i els pares dels casos denunciats.