DISCRIMINACIÓ

Vuit mesos d'inhabilitació professional per a l'amo del 'pub' de Lleida que va vetar joves amb Down

L'acusat ha pactat amb la fiscalia una rebaixa de pena

Els encarregats han demanat disculpes després d’al·legar que permetre que entressin els donava pèrdues. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El propietari del 'pub' Fissure de Lleida, que ha vetat en dues ocasions l'entrada a joves amb síndrome de Down, ha acordat aquest dijous amb la fiscalia una rebaixa de pena i ha acceptat vuit mesos d'inhabilitació professional davant el jutjat número tres de Lleida. El pacte es farà efectiu el 27 de juny vinent, dia en què s'ha fixat la vista ràpida per tancar el cas.

L'associació Down Lleida va denunciar el 9 d'abril passat el propietari del 'pub' Fissure de Lleida per discriminar i no deixar entrar al local un grup de joves amb discapacitat intel·lectual que hi havien anat a divertir-se, dos caps de setmana seguits, en concret els dies 31 de març i 8 d'abril.

En aquest sentit, la patronal catalana de l'hostaleria i l'oci nocturn, Fecasarm, va considerar que els fets de Lleida vulneraven la llei d'espectacles i mereixien una disculpa.

VULNERACIÓ DE DRETS

Així mateix, Down Espanya va recolzar la denúncia presentada per Down Lleida davant el que va qualificar de "nou i flagrant cas de discriminació" de discapacitats intel·lectuals.

Notícies relacionades

Posteriorment, el Jutjat Penal número 3 de Lleida va admetre a tràmit la querella contra el propietari del 'pub' Fissure de Lleida per prohibir l'entrada a un grup de joves amb síndrome de Down, i va fixar que comparegués davant el jutge avui, 15 de juny.

La fiscalia es va querellar contra el bar de copes al considerar que s'havien vulnerat els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els Mossos d'Esquadra van obrir una acta el dia dels fets i des de l'associació Down Lleida van denunciar el que havia passat tant als jutjats, així com a la Conselleria d'Afers Socials i a l'Agència Catalana de Consum.