ONADA DE CALOR

Emergències atén 47 alumnes d'un institut de Madrid per cop de calor

El departament d'Educació emplaça els centres a suspendre les classes si cal

Vista de la Puerta del Sol de Madrid, sota la intensa calor.

Vista de la Puerta del Sol de Madrid, sota la intensa calor. / JUAN CARLOS HIDALGO/EFE

1
Es llegeix en minuts

Un total de 47 alumnes d'entre 12 i 18 anys de l'Institut Neil Armstrong de Valdemoro (Madrid) han sigut atesos amb símptomes lleus per cop de calor, segons fonts sanitàries. Tots els adolescents presentaven símptomes de caràcter lleu, però quatre han sigut traslladats a l'hospital per a més observació. El regidor d'Educació de Valdemoro i portaveu del govern municipal, Sergio Parra, ha explicat que el problema s'havia localitzat a la segona planta de l'edifici, on es concentra més calor. 

La primera trucada al 112 s'ha rebut al voltant de les onze del matí, per advertir que un nen estava afectat per un possible cop de calor. El Summa ha atès l'estudiant i l'ha traslladat a l'hospital. Però una hora després l'institut ha contactat directament amb el 061 i ha comunicat que hi havia més alumnes afectats.

Els nois -uns 40- han sigut atesos per diversos equips del Summa, que els han portat al Tanatori Municipal, situat a pocs metres del centre educatiu -ubicat al carrer Cuesta de Valderramata-, i que disposa d'aire condicionat, per poder atendre'ls millor. Tres nois han sigut traslladats a l'hospital per crisis d'ansietat i per un esquinç, i la resta se n'han anat a casa.

LA REACCIÓ

Precisament, la Conselleria d'Educació permetrà als centres reduir la jornada lectiva dels seus alumnes per fer front a la calorada, segons fonts del departament que dirigeix Rafael van Grieken. Així es recull en una instrucció enviada a la direcció dels centres educatius amb mesures excepcionals per fer front a la calor.

Poden incloure la reducció de la jornada lectiva, sempre que es garanteixi a aquelles famílies que ho vulguin que els seus fills podran estar-se al centre fins a finalitzar la jornada lectiva establerta per a aquest moment del curs. En tot cas, es mantindran la prestació dels serveis de menjador i transport escolar.

Notícies relacionades

La direcció de cada centre informarà el claustre, el Consell Escolar i les famílies sobre les mesures adoptades així com de la garantia de permanència durant la totalitat de la jornada lectiva habitual per a alumnes la família dels quals ho sol·liciti.

Aquest dimarts, el Govern autonòmic de Cristina Cifuentes també va recomanar fer ventalls de paper als nens per pal·liar així l'onada de calor.