Primer avís per onada de calor del 2017

Està previst que l'episodi d'altes temperatures es doni des d'aquest dijous fins diumenge

 

  / ARXIU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Les altes temperatures que s'estan registrant a Espanya des de fa diversos dies, i sobretot les que hi haurà durant els pròxims dies, han obligat l'Agència Estatal de Meteorologia a activar el primer avís per onada de calor d'aquest any.

Els meteoròlegs no activen oficialment els avisos per onada de calor fins que no es registren una sèrie de paràmetres, que en resum és que se superi durant almenys tres dies consecutius i en almenys el 10% del territori espanyol els valors mitjans normals.

Així està previst que passi a Espanya a causa de l'actual episodi de temperatures altes, davant el qual l'Agència Estatal de Meteorologia ha avisat que l'onada de calor es produirà des de dijous, 15 de juny, fins diumenge, 18 de juny.

Les condicions atmosfèriques estan determinades, ha informat l'Aemet en una nota de premsa, per una intensa insolació que afavoreix el reescalfament de la massa d'aire sobre l'interior de la Península.

FINS A LA SETMANA QUE VE

Aquesta situació meteorològica es mantindrà almenys fins al principi de la setmana que ve, sense canvis en la massa d'aire, i per tant continuarà l'episodi d'altes temperatures, amb valors que podran superar els 35 graus en nombrosos punts de la Península i a les Balears.

Des de dijous, dia 15, fins diumenge, 18, el quadrant sud-occidental de la Península es veurà afectat d'una manera "molt notòria" per aquesta situació, i de forma gairebé generalitzada s'espera que les temperatures arribin durant el dia al voltant dels 40 graus de màximes i que no baixin dels 20 durant la nit.

Notícies relacionades

A les conques del Tajo, el Guadiana i el Guadalquivir els valors seran encara més extrems. Amb molta probabilitat les màximes podran superar els 42 graus i les mínimes no baixaran dels 25.

A causa d'aquestes condicions de temperatures tan elevades, tant diürnes com nocturnes, i que es podran mantenir durant diversos dies, l'Aemet ha decidit emetre aquest avís per onada de calor per al quadrant sud-occidental.

Temes:

Primavera Calor