On Catalunya

Segueix l'alerta a Lleida i Tarragona per altes temperatures

La calor segueix a l'alça en diverses províncies

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté activat l'avís groc per calor en un total de 24 províncies, entre elles les de Lleida i Tarragona. Són temperatures inusualment altes per a l'època de l'any. Sis províncies (Càceres, Badajoz, Sevilla, Còrdova, Jaén i Toledo), presenten risc taronja amb fins a 40 graus. 

Com estava previst, ahir es va arribar a temperatures al voltant dels 38 graus a Lleida i Tarragona:

I avui, la pujada ja s'ha notat de bon matí també a Barcelona, informa el Meteocat:

A Andalusia, a més de les tres províncies en risc taronja, hi ha alerta groga per calor a Granada i Huelva, mentre que a Cadis hi ha risc per vent de Llevant a l'Estret, que pot arribar a força 7.

A Castella la Manxa està en risc taronja Toledo, on el termòmetre pot arribar als 40 graus, i en groc les províncies de Ciudad Real, Conca i Guadalajara.

Notícies relacionades

A Extremadura l'alerta taronja per temperatures màximes de 40 graus i mínimes per sobre dels 20 o 22 graus s'estén tant a Badajoz com a Càceres.

Les altes temperatures també situen en risc groc províncies d'altres comunitats autònomes com Madrid, les quatre províncies catalanes, així com Àvila, Salamanca, Segòvia, Valladolid i Zamora, a Castella i Lleó, a més de les tres províncies aragoneses.