França anuncia el tancament d'alguns dels seus reactors nuclears

El ministre francès de Medi Ambient reitera que vol reduir a la meitat el consum energètic el 2050

fcosculluela15466889 bor101 golfech  francia  15 3 2011   vista general de la cen170612215214

fcosculluela15466889 bor101 golfech francia 15 3 2011 vista general de la cen170612215214 / CAROLINE BLUMBERG

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

El nou ministre francès de Medi Ambient, Nicolas Hulot, ha reiterat aquest dilluns que França pretén reduir a la meitat el consum energètic d'aquí al 2050, com està previst en la llei de transició energètica aprovada per la seva predecessora, Ségolène Royal.

En aquest context, Hulot ha apuntat que el parc nuclear francès es reduirà. “Tancarem alguns reactors nuclears i no serà només un pas simbòlic”, ha declarat a la premsa, segons informa Reuters. El ministre no ha precisat ni el calendari ni el nombre de reactors.

Hulot, que participava en la reunió de ministres de Medi Ambient del G-7 celebrada a Bolonya (Itàlia), ha assenyalat també que França vol accelerar les seves mesures de lluita contra el canvi climàtic malgrat el revés que ha suposat la retirada dels Estats Units de l'Acord de París en termes de finançament.

REDUCCIÓ D'EMISSIONS DE GAS

“Probablement elevarem els nostres propis objectius de reducció d'emissions de gas. En tot cas, accelerar-los al calendari”, ha dit.

Per mirar de pal·liar el forat econòmic que deixarà Washington, el titular gal de Medi Ambient té la intenció de buscar noves formes de finançament. Entre elles, un impost sobre les transaccions financeres, un tema que segueix en punt mort en les discussions entre socis de la Unió Europea.

Notícies relacionades

Estats Units es va comprometre, com la resta de països firmants de l'Acord de París, a finançar la Convenció del Clima de les Nacions Unides i a fer una aportació de tres mil milions de dòlars a l'anomenat Fons Verd. Al rebutjar l'acord internacional planteja un seriós problema de finançament als països més afectats pels efectes del canvi climàtic.

No obstant, Hulot no ha volgut cedir al catastrofisme, després de la decisió anunciada pel president Donald Trump fa una setmana, i ha subratllat que l'Acord de París és irreversible i l'únic marc jurídic de les negociacions sobre el clima. “L'economia baixa en carboni, que serà el model dominant, està en marxa i aquesta transició és irreversible”, ha insistit.