JORNADA TRÀGICA

Tres ciclistes morts a Navarra i un de ferit a València

Una de les morts ha sigut per un accident, i les altres dues, per causes encara per determinar

El ferit està ingressat amb pronòstic reservat després que un camió l'envestís

 

 

1
Es llegeix en minuts

Tres ciclistes han mort aquest matí a Navarra, un dels casos degut a un accident i els altres dos per causes encara per determinar. Al País Valencià, un altre ciclista està amb pronòstic reservat després d'haver sigut atropellat per un camió.

A les 09.55 hores a la N-120-A moria al terme d'Erice de Iza un veí de Zizur de 55 anys que circulava en paral·lel amb un altre ciclista en sentit Vitòria.

Segons les primeres dades aportades per la Policia Foral, l'home ha envaït la calçada i ha sigut atropellat per un vehicle que circulava en el mateix sentit. El conductor ha donat negatiu en els tests d'alcohol i drogues.

A les 11.04 hores, SOS Navarra era alertada sobre la mort d'un altre ciclista, de 56 anys, en un camí rural del municipi de Lodosa.

La Policia Foral ha precisat que en aquest cas s'ha "decretat mort judicial al no establir la causa de la mort el metge que ho certifica", i per tant haurà de ser l'autòpsia la que determini els fets, ja que, "en principi, la inspecció ocular policial no ha detectat res estrany".

La tercera víctima és un ciclista que circulava per la NA-7183, a Urbasa, i que per causes sense concretar ha patit una aturada cardiorespiratòria, segons l'avís que ha rebut el 112 a les 12.12 hores.

SOS Navarra ha mobilitzat un helicòpter del Govern foral per traslladar l'home fins a un centre sanitari, però no ha sigut possible salvar-li la vida.

A més d'aquests tres ciclistes morts aquest matí a la Comunitat Foral, un quart ha sigut traslladat al Complex Hospitalari de Navarra després de caure a les 08.53 a la NA-2040, al terme d'Arce. 

UNA ALTRA VÍCTIMA A BÉTERA

Així mateix, un altre ciclista ha patit aquest matí un traumatisme cranioencefàlic al ser atropellat per un camió grua en una carretera de Bétera (València) i està ingressat en un hospital de València amb pronòstic reservat.

Notícies relacionades

L'accident s'ha produït avui a les 7.20 hores al quilòmetre 6 de la carretera CV-310, que va de Godella a Bétera, quan per causes que no han sigut precisades un ciclista ha sigut atropellat per una grua, segons ha explicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

El 5 de maig una conductora, de 28 anys, que va donar positiu en drogues i alcohol, va atropellar amb el seu cotxe un grup de ciclistes a la carretera N-332, a l'altura del terme municipal d'Oliva. Van morir tres ciclistes.