L'ESTAFA DE LA DIARREA

Detinguts dos britànics que captaven turistes a Mallorca per a denúncies falses

Les oferien inventar-se intoxicacions alimentàries per després reclamar l'import de les seves vacances

zentauroepp6381114 palma de mallorca  22 05 2007  turistas alemanes en el aerop170610205446

zentauroepp6381114 palma de mallorca 22 05 2007 turistas alemanes en el aerop170610205446

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil va detenir ahir un ciutadà britànic i va prendre declaració a un altre de la mateixa nacionalitat en qualitat d’investigat, en el marc d’una investigació en contra de les reclamacions fraudulentes per intoxicació alimentària, que porten a terme de manera habitual turistes procedents del Regne Unit en diferents establiments hotelers on s’allotgen durant la seva estada a Espanya.

Els dos ciutadans britànics portaven a terme la captació de clients per, suposadament, portar a terme en nom seu posteriors reclamacions fraudulentes als establiments hotelers on s’allotjaven. Els detinguts captaven els turistes al sortir dels complexos turístics i després els convencien de tramitar, quan ja eren en territori britànic, reclamacions per haver emmalaltit a causa d’haver ingerit menjar servit a l’hotel, sense que això hagués passat realment. 

Només els instaven a comprar un medicament contra la diarrea que es ven sense recepta mèdica en una farmàcia qualsevol i a conservar el tiquet de compra, que després servia per fonamentar la reclamació.

    Un cop el turista tornava al seu país d’origen, un despatx d’advocats contactava amb ell per iniciar la falsa demanda per intoxicació alimentària. Els advocats reclamaven al tour operator pels suposats danys patits pels seus clients i aquest descomptava a l’hoteler el preu de l’estada. Després la demanda seguia el seu curs als tribunals britànics. Els bufets implicats arriben fins i tot a oferir al turista que no li cobraran res si no aconsegueixen una indemnització.

DANYS PER CINC MILIONS D’EUROS

Notícies relacionades

Aquest tipus de frau, que està causant un greu perjudici al sector hoteler, s’està portant a terme a nivell nacional en diverses zones turístiques, com Mallorca, Canàries i València. Les perjudicades són diverses cadenes hoteleres. Segons denuncien els hotelers afectats, només en un dels casos, l’estafa es xifra en més de cinc milions d’euros.

Als dos detinguts se’ls acusa de diferents  delictes d’associació il·lícita i estafa. L’operació continua oberta  a hores d’ara i no es descarten noves detencions, ja que que la investigació, que va ser iniciada diversos mesos enrere, continua amb l’objectiu d’identificar els màxims responsables i beneficiaris de les estafes.