SINISTRE AL VALLÈS OCCIDENTAL

Mor un home atropellat per una carreta en una romeria a Terrassa

L'accident es va produir als voltants del recinte del Rocío de Catalunya arran del moviment brusc d'un cavall

L'entitat organitzadora mantindrà la totalitat del programa d'actes previst malgrat l'accident

vvargas10672593 montcada i reixac  01 06 2009    sociedad      procesion de 170603114422

vvargas10672593 montcada i reixac 01 06 2009 sociedad procesion de 170603114422 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

Un home de 41 anys que participava a Terrassa a la Romeria del Rocío de Catalunya va morir ahir a la matinada després de ser atropellat per una carreta, un accident que va deixar també dos ferits lleus. La romeria dedicarà part dels actes previstos a la víctima, va explicar a Efe Daniel Salinero, president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), organitzadora, juntament amb 23 germandats més del Rocío catalanes, d’aquesta festivitat religiosa. 

Salinero va assenyalar que els fets es van produir al voltant de les dues de la matinada, quan el cavall de la germandat Pastora del Alba de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) es va desbocar per causes que es desconeixen i la carreta que portava es va abalançar sobre un grup de persones. L’accident va causar la mort d’un home de 41 anys i dos ferits lleus, dos homes de 42 i 28 anys, que van ser traslladats a l’Hospital de Terrassa i van rebre l’alta.

L’incident va tenir lloc a l’altura de la zona de Torrebonica de Terrassa, quan la germandat estava finalitzant el trajecte a peu i en carros fins al recinte on se celebra la Romeria del Rocío. Es van mobilitzar efectius dels Mossos d’Esquadra, la policia local, el Servei d’Emergències Mèdiques i la Creu Roja. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també es va desplaçar la mateixa matinada al lloc dels fets.

«Ha sigut un accident terrible i la gent està consternada, però si alguna cosa té el moviment del Rocío és que les germandats són molt solidàries entre elles i tothom està recolzant l’entitat afectada, perquè és un moment molt difícil i complicat», va explicar Salinero.

La romeria dedicarà part dels actes previstos a la víctima, va afegir el president de la FECAC. Així, la desfilada davant la Mare de Déu del Rocío comptarà amb un minut de silenci en record del difunt i la missa rociera, que oficiarà avui el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau, estarà dedicada a la víctima. 

 L’organització va decidir, després d’una reunió amb totes les germandats, mantenir el programa previst fins dilluns perquè es tracta d’un certamen religiós. 

«Estem consternats i preocupats pel que ha passat, però la mateixa germandat ha demanat que es mantingui la normalitat i hem decidit fer aquests homenatges», va apuntar Salinero.

RETIRADA 

Per la seva part, la germandat de Sant Adrià de Besòs va decidir retirar-se del recinte a causa de la pèrdua d’un dels seus membres. 

Notícies relacionades

En aquesta celebració religiosa hi participen germandats i associacions religioses, així com entitats que no són del Rocío sòcies de la FECAC i altres grups rocieros; en total, les entitats despleguen més d’un centenar de carpes i tendes de campanya a la zona de Can Petit. 

El certamen se celebra per segon any consecutiu a Terrassa. En l’edició anterior va registrar un total de 52.000 visitants.