Madrid es blinda per evitar atemptats en la final de la Champions

Gran desplegament policial aquest cap de setmana

zentauroepp38376460 madrid170512102151

zentauroepp38376460 madrid170512102151 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts

Madrid comptarà amb un gran desplegament policial aquest cap de setmana per garantir la seguretat amb motiu de la final de la Lliga de Campions que disputarà el Reial Madrid a Cardiff (Gal·les) i la possible celebració, així com pel concert de Guns and Roses. Segons han confirmat fonts de la Delegació del Govern, aquesta institució va acollir ahir la reunió de coordinació per concretar el dispositiu de la final de la Champions, en què van participar membres de la Policia Nacional, Municipal, Reial Madrid, Samur, Creu Roja i Protecció Civil.

El partit entre la Juventus de Torí i el Reial Madrid se celebrarà a Cardiff (Gal·les), i es projectarà a l'estadi Santiago Bernabéu per als seus socis, i per això hi haurà afluència de seguidors a la zona, i si els madridistes guanyen es preveu la tradicional celebració a Cibeles de matinada, i diumenge a la tarda l'oficial.

El nombre concret d'efectius es tancarà quan el Reial Madrid determini els actes que tindran lloc si guanya, una cosa que encara no ha transcendit i que el club publicarà pròximament, segons fonts de l'equip. Serà un gran desplegament que començarà abans del partit, amb la vigilància dels aficionats madridistes que vagin a l'aeroport de Barajas per desplaçar-se a Cardiff, i que es mantindrà fins que finalitzin, si n'hi ha, els actes de celebració diumenge.

S'aplicaran les mateixes mesures que s'han pres en els últims mesos en grans esdeveniments, com la prohibició de vehicles de més de 3.500 quilos per les zones més sensibles, en aquest cas entre les vuit del vespre de dissabte i les quatre del matí de diumenge a la plaça de Colón, Cibeles, Neptuno, la confluència dels carrers Alcalá i Gran Vía i els carrers adjacents.

Notícies relacionades

La mesura s'estendrà a diumenge a la tarda si hi ha celebració, impedint la circulació dels vehicles entre les quatre de la tarda i les dues de la matinada per la zona centre. També es farà un exhaustiu control d'accés a la zona de la Cibeles, impedint que els aficionats que s'hi congreguin portin alcohol, vidre o altres objectes perillosos. Els agents també estaran alertes a l'aeroport de Barajas per a l'arribada de l'equip i dels aficionats diumenge a la matinada, i escortaran l'autobús del Reial Madrid fins a Valdebebas, ja que encara que no hi ha cap acte previst es preveu que alguns aficionats poden acudir fins allà si el seu equip guanya. Si el Reial Madrid guanya es blindarà el centre diumenge a la tarda per a la tradicional entrega del guardó a l'Ajuntament i a la seu de la Comunitat de Madrid, a més de la Cibeles.

La Delegació també ha previst un desplegament especial per la zona de l'estadi Vicente Calderón amb motiu del concert de Guns and Roses, diumenge a la tarda, per al qual es preveu l'assistència d'unes 50.000 persones. Es controlarà exhaustivament l'entrada al camp i, com ja s'ha fet en esdeveniments anteriors, es col·locaran elements als carrers adjacents per evitar possibles atemptats, com cotxes de Policia i tanques.